Ile d´Yeu till fots

Vi vaknade rätt hyggligt vår första morgon här på Ile d´Yeu. Vi var nyfikna på ön och efter lite frukost i sittbrunnen så snörade vi på oss bra promenadskor och begav oss ut på vandring.
 
En minst sagt vacker ö i vårt tycke, och den skiljer sig lite från andra ställen vi besökt. Här har husfasaderna en vit puts som regel. Och mot den klarblå himlen så ser allt väldigt fräscht ut. Lite Grekland stundtals. Ön ger ett städat intryck, alla sköter om sina hus och tomter väl. Och vilka blommor i trädgårdarna. Den orörda naturen gick heller inte av för hackor. Sandstränder och stenklippor längs med havet, men i övrigt så är ön mycket grön. Troligtvis så faller det en hel del regn här, även om vi inte såg till ett moln. På ön bor 5000 personer och ön är 23 kvadratkilometer stor och tillhör distriktet Pays de la Loire i Frankrike. Detta är ett populärt turistmål och det går dagligen båtturer till fastlandet.
 
Vackra Ile d´Yeu…
 
En vacker blomsteraffär…
 
 Städat intryck, vi möttes av välskötta hus och trädgårdar vart än vi promenerade…
 
En flaxande fågel på klipporna…
 

Lågvatten…
 
Den vita stenen. Här är det inte så mycket snäckor på stränderna, däremot sammetslena vita stenar…
 
Vandraren…
 
Vi hälsade på några hästar och getter (det står en killing på en sten i bakgrunden, lite svår att upptäcka)…
 
Vi promenerade i två och en halv timme och hann bara se delar av ön…
 
Hamnen i Port Joinville…
 
Vi tänkte handla lite mat när vi var ute på vår vandring. Men här har mataffären lunchstängt i tre timmar. Vi såg ingen som stressade, utan alla går i lugn takt. Efter vår långa promenad på över två och en halv timme så kom vi tillbaka ner till Wilma. Åt en lunch och tog en timme i hängmattan. Därefter gick vi tillbaka till mataffären då den öppnade på nytt klockan 15.30. Vi har lite svårt att se hur Sverige skulle kunna fungera med franska affärstider. Stressade svenskar skulle nog riva sitt hår stundtals. Men här fungerar det…
 
Nu är vår tid här på ön snart över. Och vi planerar att segla vidare till ett ställe som heter Les Sables d´Olonne, vilket ska vara en vacker sommarort. För övrigt så betyder det franska ordet sable sand på svenska. Och det kan man förstå, för den här delen av Atlantkusten bjuder på många och långa sandstränder.
 
Vi sticker vid nästa högvatten.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Ile d´Yeu till fots

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s