Äntligen är vännerna här

Så idag kom våra vänner Sanna och Svante som vi väntat på så länge. Vi har seglat ungefär samma sträcka men de har legat lite hack i häl hela tiden…
 
Vi har ju legat här i Camaret i flera veckor och väntat på detta trevliga tillfälle. Och idag så dök de äntligen upp. Vi mötte dem med lilljollen och vi höll en bra plats i innerhamnen till dem. Så härligt med två svenska flaggor svajandes i hamnen.
Ute i bukten så mötte vi upp dem…en riktigt stilfull segelbåt så säg.
Ombord på deras skuta där vi skålade för deras ankomst och att vi äntligen fick träffas efter ett halvår av tät dialog över internet. Champagnen har vi seglat med i månader i väntan på detta tillfälle.
 
Vi måste även passa på att säga att vi gillar Camaret. Vilka trevliga människor vi har omkring oss. På styrbords sida så har vi båten som ”familjen utan namn” äger. Supertrevliga. Närmast på babords sida så har vi en engelsk båt, trevliga ägare från Plymouth, som vi umgåtts en del med. Två båtar bort om babord så har vi våra nyanlända svenska vänner. Ytterligare någon båt bort så finns en annan engelsk båt, goda vänner med de andra engelsmännen. Även de är med på vår umgängeslista. Och så har vi den trevliga glada fransmannen som inte pratar mycket engelska men som vi ändå på något vis lyckas prata med… Ja ni hör ju…trevlig, trevlig, trevlig, trevlig, trevlig…
 
Vem sa att långsegling är ensamt? Just nu trivs vi som fisken. Och vi alla har planer på att segla vidare i mitten på nästa vecka (alla utom familjen utan namn). Och åt samma håll.
 
Allt gött. Förbaskat gött.
 
Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”Äntligen är vännerna här

 1. Godmorgon
  Ja för här på Cypern där vi befinner oss med fru dotter o sambo för att fira min 60 års dag är kl nu 0630.
  Att jag är uppe med tuppen hör inte till vanligheterna MEN det är den j,,,,,,,,,,,a axeln som väcker mig.
  Nog om detta,,,,,,,,, ja måste bara,,,,,, kommentera!,,,,,,,
  Trivs som fisken i vatten.
  Herr Kapten!!!!!!!! fisken ska va i stekpannan och serveras med kokt potatis skirat smör o kokta ärter eller morötter.
  Fram med spö lina o drag snart står middagen på bordet serverad var dag.
  Ha de riktigt bra ta hand om er
  Och som man säger
  Skit fiske på er
  Kram Kenneth Trelleborg ( M c )

  Gilla

  • Åh får vi gratulera dig på din 60-årsdag. Hipp hipp hurra! Hoppas resan och firandet blir fantastiskt. Ja det här med fiske är sorgligt. Kapten håller inte alls måttet. Och vi vet inte riktigt vad vi ska ta oss till. Kanske får vi konsultera dig med flera råd. Men vi fortsätter troget vidare med optimism och fiskar på. En dag kanske det sker ett under och vi får napp. Men vi tröstar oss lite med att våra svenska vänner inte heller har fått napp på hela vägen från Sverige och hit. När vi väl får napp, vilket århundrade det nu blir, så lovar vi följa ditt råd. Fisken i stekpannan, kokt potatis och skirat smör.
   Hipp hipp hurra för dig. Men vi undrar, vad har du gjort med din axel? Är det en så kallad fisk-axel likt musarm eller tennisarmbåge. Kanske ett svingade kastspö har gett dig en värkande axel???

   Ja blir det många tidiga mornar i livet pga fiskaxeln så ska vi göra vårt bästa för att du ska kunna ha ett inlägg att läsa och roa dig med. Men då får du lova att inte trilla av stolen den dagen kapten får napp. Häpp! Och kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s