Vi förbereder

 

Nu har vi röjt ombord. Städat undan lite vinterkläder mot lite mer sommarbetonade plagg. När man ska få fram det som ligger undanstuvat så blir det ett mindre världskrig ombord. Saker överallt. Men så till slut så har man fått pinalerna på sin plats och trivseln ombord infinner sig på nytt.

Kapten är färdig med målandet inne i det aktre helveteshålet. Och i det främre, där ankarkättingen bor, har det tvättats och gjorts rent.

Innan vi seglar vidare ska vi byta ett av förseglen, från genuan till klyvaren. Och så ska vi dyka på båten med borste i högsta hugg. Vi ska skrubba skrovet och propellern. Det är inte så rysligt varmt här i vattnet, men med våtdräkt så funkar det nog bra.

Vi börjar snart kunna runda av för att ta oss vidare. Det finns en hel del fina ankringsplatser längs med denna kust, såväl kring öar som i floderna. Tyvärr ligger ett lågtryck och hindrar ett stabilt och fint väder. Och inte ser vi något högtryck på ingång heller. Men med enstaka fina dagar kan vi snart gå vidare. Vi väntar dock på våra svenska vänner…men de är väl lite förhindrade att segla vidare på grund av samma fronter som oss gissningsvis.

Men nu börjar det kännas att vi kan Camaret. Vi tittar i sjökorten och planerar. Vi har fått lite goda tips på lämpliga ankringsplatser. En ligger bara ett stenkast runt hörnet härifrån. Och det kan vara trevligt att byta miljö och gunga skönt i en vik för ett par dar. Ja vi får se…men nu blåser det åt fel håll så hur som helst.

Så länge så fortsätter vi städa, förbereda, bunkra och läsa sjökort.

Gött så.

Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”Vi förbereder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s