Familjen vi inte kan namnet på

Hej hej på er alla vårglada människor. Här kommer ännu en film (den ligger nedanför det textade inlägget. Filmen är delvis textad, men har ni lite svårt att höra vad vi säger så kan vi tipsa om att man hör jättebra med ett par hörlurar)

Det här med film är ju roligt. Tycker vi. Men helt lätt är det inte heller. Vi menar…något manus har vi ju inte och vi står nästan helt utan vettig teknisk utrustning. Och innehållet…ja det beror på hur vi vinklat det (vi saknar ju nästan helt respons på våra filmer, vi hör aldrig från någon om de uppskattas eller inte. Om de är roande för er följare. Så vi saknar feedback här)

 I denna film så framstår Helena som mycket blond med låg intelligensnivå. Och genast kommer tanken… ”tror nu de läsare som inte känner henne så väl att hon är så där korkad på riktigt..??”. Men men, vi bjuder på det. Som lite motvikt kan nämnas att hon är den som skrivit varende ord på bloggen och det är hon som redigerar och producerar filmerna. Så smartare än en apa är hon troligtvis…men kanske inte smartare än en femteklassare.

Ett annat litet konstaterande är att vi båda tenderar att vara barnsliga. Men här innehåller inte undran någon oro. Tvärtom. Vuxna leker för lite. Så ut och lek mer gott folk!

Men ett litet förklarande vill vi också ha med. På ett ställe i filmen så berättar vi att Helena haft ett kaffe-och-alkoholuppehåll. Likt på vanligt svenskt manér så kommer gärna spekulationer och undran. Varför då??? Har hon problem??? Är hon sjuk???

Ja hon är varken sjukare eller friskare än någon annan typ. Och problem med kaffe och alkohol…knappast, så låga nivåer som hon intar så är det knappt lönt att dricka ens. Den hårt betyngda kaffekonsumtionen när hon kör för fullt består kanske av fem koppar i veckan. Och alkohol…jo gärna lite vin till maten även en tisdagkväll…men sällan mer än ett glas vid ett och samma dryckestillfälle. (Ja så knasigt det blir lite att gå i försvar, man gör ju så sjutton som man själv vill. Men ändå..nån kanske undrar)

Jo den egentliga anledningen för att göra uppehåll av kaffe och alkohol är att det är skönt att bryta sina ”beroenden” och låta kroppen vila och se vad kroppen säger till dig. Om du övergår till att bara dricka vatten som dryck under en hel vecka så kommer du få svaret om vart dina beroenden ligger i. Du får kanske ont i huvudet om du avstår kaffe, kanske till och med abstinensbesvär. Kanske blir du på dåligt humör för att du inte får i dig socker genom den coca-cola eller söt juice som du frekvent intar. Och alkohol, kanske livet känns helt plötsligt mer tråkigt när du inte längre får ditt efterlängtade glas vin, öl eller drink.

Fördelen är att när man är fri från sina kroppskemiska ”måsten” så mår man väldigt bra. De flesta vuxna människor provar inte ens på… Sömn och humör hamnar på fantastiska nivåer. Och kroppen kan lättare ta hand om sig själv på cellnivå, det vill säga att hålla sig ung och frisk. Att ta hand om sig själv är roligt. Att må bra är den bästa present du kan ge dig själv. Och belöningen är, om man har tur, är ett långt och friskt liv. Men det finns ju inga garantier…och ett visst lotteri är det ju. Tanten på filmen är ändå till faktum inne på sitt femtioandra levnadsår och inte sällan så kommenterar folk att hon ser ut att åldras långsamt. Kanske gener…kanske sund livsstil…kanske Peter Pan eller ren skär tur. Eller så inte…

På filmen så berättar vi en del om familjen vi inte kan namnet på (fast nu vet vi vad mamman och sonen heter. Pappan och dotterns namn var lite franskt kluriga att fånga i farten, vi behöver nog se deras namn i skrift).

Denna familj lever ett otroligt rikt liv, men på ett annat sätt väldigt enkelt. De bor landet, med några höns och en fantastisk trädgård som ger dem mat. Persikoträd, kiwiträd, fikonträd, fläder, äpplen, päron och plommon. Allt tar de vara på. De odlar grönsaker och i trädgården så såg vi kronärtskockor som såg fantastiska ut (kronärtskockor är vår favorit).

Vi blev bjudna på Christines (mammans) hemmagjorda fläderdricka. Dra oss baklänges så gott. Lätt kolsyrad. Inga tillsatser i övrigt (Helena har gjort mycket flädersaft i sina dagar men aldrig kolsyrat den). Vi blev bjudna på naturvin. Helt utan tillsatser…och det smakar vindruvor på ett annat vis. Grannen hade tillverkat vinet. Och vi fick smaka deras äppelcider…helt utan tillsatser. Den kom från äpplena ute i trädgården. Maten var enastående god, pocherad fisk i äppelcider, ris och grönsaker. Grönsakerna bestod i morötter från trädgården och sjö-spenat som Christine plockar själv i omgivningarna.

Liten verkstad ute på tomten finns där de gör lite träarbeten och tjänar pengar som finsnickare. Och hemmet var högst spartanskt.

De lever på en otroligt liten kassa och så seglar de och reser så mycket de bara kan. Hela familjen andas livskvalitet…

Här måste vi nämna familjens tvättmaskin…pappan har tagit en utrangerad tvättmaskin med trasigt programverk och kopplat i hop maskinen med en slaktad cykel. Och så tvättar han kläderna genom att trampa på cykeln i en tio minuter med tvätt i trumman tillsammans med vatten och tvättmedel. Sen får tvätten ligga ett tag och så fortsätter han senare igen. När han tömt och sköljt tvätten ett par gånger så lägger han i en annan växel på cykeln. Och då ”centrifugerar” han tvätten. Trumman går då i högfart medan han trampar på. Tvättmaskinen står inte inne i huset så den drivs med mankraft helt utan elektricitet. Och pappan (eller om någon annan cyklar) får motion på kuppen.

Så visst finns det andra sätt och alternativ att leva på.

Ja håll tillgodo…en liten film om några dagar i Camaret. Om familjen vi inte kan namnet på. Och en massa annat trams.

Filmtajm!

 
 

6 reaktioner på ”Familjen vi inte kan namnet på

 1. Hej på er!!!!
  Respons på film önskades.
  Starta sista filmen och till min förvåning.
  Ekonomichefen på film direkt och Kapten linslus vid kameran.
  Och Ekonomichefen fick även avsluta filmen,,,spännande och se hur nästa film blir.
  Du är väl som jag Kapten vi gillar eller har inget emot att stå längs fram.
  Inget fel i det,,dom som inte gillar kan stänga av.
  Film är kul så fortsätt med detta.

  Ha de riktigt bra ta hand om er.
  Kram
  Kenneth (minicykeln)

  Gilla

 2. Kommentere Jeres film ? OK! Vi nyder dem, vi tror de viser Jeres hverdag og de ting I oplever. Kvaliteten er god nok og det er fint at I ike følger et manuskript. Hvis dette var en offentlig blog skulle i nok vælge et emne i ville vise af gangen, men os der bare gerne vil følge Jer nyder at i springer rundt og fortælller / viser hvad der lige falder Jer ind. Musikken fra Claes passer bedre til Jeres film end det I har valgt her 😉 Tag tavsheden som udtryk for tilfredshed med hvad I viser i videoerne. Har I en Youtube kanal ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s