Plagg för långseglarlivet

Besättningen ombord på s/y Wilma är inte kända som några som springer och shoppar kläder sådär i parti och minut. Men nu har det ändå investerats, häromsistens så fick Kapten sin fina Vagabond-hatt och praktiska röda slitstarka tröja. Helena har saknat något bra för mellandagsväder, vår och höst samt kyliga sommarkvällar. Eller ute på havet om det blir lite ruggigt, inte sällan kyler havet.. (Seglaroverallen blir lite mastig att släpa runt på såhär års… och bikini är inte att tänka på så här års).
 
Ska man ha något riktigt bra anpassat plagg för långseglarlivet, så kostar det tyvärr. Men ibland får man förbise prislappen och tänka att på det praktiska.
Jackan är otroligt funktionell för vårt typ av liv. Men vit jacka??? Nu var den klart snyggast på Pimpsten, så det blev vit. Och så får vi arbeta på att hålla den vit och fin. Men tid har vi ju, så det går säkert bra. När det ska meckas ombord så blir det annan klädsel. Såna kläder har hon gott om!
 
Vi gick en promenad och fann för oss en ny gata. Sprang på detta foto som satt på en mur intill en liten bassäng. Fotot visade hur det såg ut på platsen år 1925. Detta var platsen där kvinnorna i Camaret tvättade sina kläder.
 

Hårt arbete 1925 (ovan). Idag ser platsen ut såhär (nedan)
Inga kvinnor syns till med kläder som ska tvättas. Vardagslivet är sannerligen enklare idag.
 
Skepp o Hoj!
 
 

2 reaktioner på ”Plagg för långseglarlivet

  1. För många att tvätta i moderna maskiner är oxå ett problem. Tvättmedel sjöljmedel m.m. gör att vi inte vet var skiten rinner ut och hur många funderar på det.Kanske det gamla sättet att gnugga ur smutsen som på gamla tider gjordes direkt i ån och sedan försvan . Fan vet vilket som är best. Kram på Er FELIX

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s