Mat-kombo-missbruk

Listen är på plats. Den är inte köttbulle-testad. Men vi tror det blir bra. Nu kan vi olja bänk o list för ögat och hållbarheten ska få sitt.
Listen limmad, skruvad och pluggad. Den är placerad 2/3 del in på bänkskivan så största delen bänkskiva är fortsatt fri arbetsyta utan en massa plockepinn lister ivägen.
 
Pimpsten har ägnat sig åt att sy Kaptens trasiga byxfickor medan Kapten själv fortsatte med träarbeten. Han har slipat ner den gamla fernissan runt sittbrunnen för att ge ramen en ny vårkollektion.
 
Med värmepistol och skrapa så är det lätt att få bort den gamla fernissan…
 Den lilla slipmaskinen får ta det sista innan det är dags för att torka med rödsprit och låta fernissan strykas på.
 
Vi gjorde ett uppehåll och gick bort till turistbyrån. Vi kollade upp bussar för att ta oss till Brest och IKEA någon dag. Sista sillburken rök ju på påskafton, och vi är inne på sista lingonsylten. Det kan verka obetydligt med dessa svenska varor. Men ack så viktigt när man till faktum inte kan få tag på dem i vanliga matbutiker. Vi kommer säkerligen handla lite annat också på ”the swedish foodmarket”.
 
Nu visade det sig att bussen här går klockan 07 på morgonen till Brest. Vi vet ju vad Kapten gillar tidiga mornar. Han tycker NÄSTAN lika illa om tidiga mornar som han tycker om regn. Så vi frågade om hyrbil. Jo…ett ställe här i Camaret fick vi till svar. I matbutiken!!!
 
Så vi gick bort till matbutiken. Lite lustigt, men det är sant, tre hyrbilar har de till sitt förfogande. Och nu har vi bokat upp oss på en liten Nissan Micra en dag nästa vecka. Så kan vi göra Brest och åka till Ikea och annat skoj. Och priset var överkomligt. Det blir första gången på över sex månader som vi kör bil…häftigt!
 
Annat som händer i vårt liv är att vi håller på att äta ut oss ur frysen. Den ska få sig en avfrostning. Vi har gett lite sjutton på att inte handla mat annat än i nödfall tills maten är uppäten. Varpå det kan bli lite lustiga kombinationer. Men det är bra att få frosta av och framför allt att hålla snurr på käket man har ombord. Det är nog rätt vanligt hos gemeneman att man har en massa mat i frysen som man aldrig tar upp och lagar av, och inte heller slänger för att maten blivit frostskadad eller gått ut i datum. Men vi är rätt duktiga på detta. Fördelen är att livet tillfälligt känns väldigt billigt. Att inte behöva handla mat på en vecka eller mer är rena rama förtjänsten. Pengarna börja damma i plånboken och det mår man ju inte illa av, att de blir kvar där.
 
Så fortsättning följer. Det blir bildbevis på Kaptens ram runt sittbrunnen. Men nog inte på någon maträtt med konstiga kombinationer. Vi vill ju inte bli anmälda till någon obehaglig kulinarisk myndighet för mat-kombo-missbruk. Chokladpudding på knäckebröd låter väl gott? Eller kaviar på banan? Anjovis med rabarberkräm??? Nä vad tror ni om oss…
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s