Sakletardag

Vi gick en runda genom bakgator och bort till den gamla fiskehamnen där det inte finns någon egentlig aktivitet längre. Där finns det en massa bra-ha-saker och skräp som ligger lite var stans. Vi föredrar att spankulera runt i dessa miljöer framför i shoppingcentran och i moderna marinor. Kan bero på att Kapten Betong är en skitgris. Pimpsten är kanske inte en skitgris men i vart fall en liten snorunge.
 
Vi gjorde några bra fynd.
 
Vi tilltalas av det lite ruffiga och förfallna…en blomma har fått fäste i den trasiga husväggen.
 
Många hus är slitna och ser inte mycket ut för världen. Men så springer vi på detta fina hus som ligger på bakgatan till huvudgatan som leder längst med kajen där alla restauranger ligger vägg i vägg.
 En gammal mur med blommor i springorna…
 
Vi kom tillslut ner till gamla fiskehamnen och började sakleta på stranden…
 
 Dekorativa strandfynd…
 – Behöver vi en stekpanna? ropar Kapten.
(Ja det gör vi förvisso, men denna var såväl för liten som sliten, bedömde Pimpsten. Så den tog vi inte med oss)
 Kapten blev glad när han fann ett reservlock till autopilot-displayen. Lock försvinner alltid förr eller senare…inte sällan blåser de i sjön vilket säkert denna gjort för någon annan stackare. Den fick följa med hem…
 
Sen fann Kapten en bit av ett plaströr…något som stod på inköpslistan faktiskt. Vi får väl anta att ingen har anspråk på dessa ting när de ligger ilandspolade eller slängda på stranden. Och plast ska vi inte ha på vift i naturen, så vi anser oss vara något av miljöhjältar som städar stränderna.
 
Väl tillbaka på Wilma så blev det en eftermiddagskaffe och sen hyvlade Kapten till några eklister som ska skruvas fast på köksbänken och hindra att köttbullarna och karotterna far över hela byssan. När vi seglar så kan Pimpsten ställa ting bakom listen och så förhoppningsvis så stannar de kvar på bänken. En segling vi hade en gång var extra stöking och då for allt iväg…och vi hade köttbullarna ända ner i bingen. De hittades inte förrän vid sänggång… Mmmm…nattamat…men luddiga köttbullar…? (Tvi tvi..) Nä, listen känns bra att få på plats.
Kapten har en massa saker i sin verkstad..denna list har han släpat på sedan Dordrecht..och tänk idag kom den till använding. Nu ska Pimpsten olja bänk och lister så snart de är ditskruvade och pluggade. Så kommer köksavdelningen bli topnotch. Vi återkommer nog med bild på färdigt resultat (dock utan köttbullar)
 
Ja detta var en mellandag i vårt långseglar-liv. En dag i hamn. En helgdag när allt är stängt. Schysst dag kort och gott.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Sakletardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s