Camaret-sur-Mer

Idag har vi seglat 40 distans till en liten hamn utanför Brest som heter Camaret-sur-Mer. Vi fick en fantastisk dag på havet. Vi kunde segla hela tiden bortsett från när vi gick innanför öarna på hörnet av Bretagne, vinden dog och strömmarna dansade mazurka. Så vi gick för motor i några timmar. Men i övrigt, och särskilt efter vi rundat hörnet, så fick vi en FANTASTISK segling. Ni vet…kanske inte så snabbt. Men platt vatten och fin vind i seglena. Vi kunde segla ända in på tröskeln i hamnen, drog ned seglena precis innan vi gick runt hamnpiren och blev hjälpsamt mottagna av en båtgranne från L´aber Wrac´h.
 
Vi har hört många berätta om denna sträcka. Ofta innehåller berättelserna dramatik i form av dimma, höga vågor och motström. Men vi hade en av våra bättre seglingar denna dag och vi förvånades över hur platt vatten vi hade. Vi märker av att strömmarna och tidvattnet inte alls är så starka som högre upp i Engelska Kanalen. 
 
Och nu…ja inte är vi i Engelska Kanalen utan i ovandelen av Biscaya-bukten eller Atlanten om man så vill.
Kapten har solhatten på, han har en tendens till att bränna öronen… =)
 Styrman njuter av dagens segling…
 Kapten pekar. Vi har just rundat hörnet på Bretagne. Och där borta, där ligger A Coruna i Spanien. Det är där de flesta långseglarna väljer att gå när de korsar Biscaya. Mellan Brest och A Coruna. Det kändes märkligt på något sätt. Och tänk att vi är här. Det känns bara som vi varit ute och dagseglat lite grann en tid.
Framme i Camaret-sur-Mer. Kajmuren är fylld med stenkonster.
Stället verkar mycket trevligt, alla hälsar glatt och vi ser fram emot att upptäcka mer vad Camaret-sur-Mer har att erbjuda.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”Camaret-sur-Mer

  1. Muren ser ut som från stenåldren. Men man undrar vem som har hittat och plockat upp allt så fint utan att alting blåst ner igen.Min fantasi får mig att fundera över praktiska ting som cement m.m.Lev väl och forska vidare i europa. Kram på Er FELIX

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s