Naturlig Shabby Chic-stil

 Honfleur i solsken. Hela hamnen kantas av krogar.
 Solen skiner alltid på någon av sidorna av hamnen.

Vi fick en lördag med sol, sol, sol. Äntligen kunde vi börja inta våra fikastunder i sittbrunnen. Helt vindstilla och 17 grader varmt. Det kändes inte alls som vår, utan mer som en varm sommardag. Människor sökte sig till uteserveringarna. Trappor och bänkar blev fyllda av soldyrkande turister. Folk hängde i klungor och lapade sol på alla lediga solfläckar i hamnen. Jackor av och solbrillor på. Hamnen ligger skyddad mellan alla husen och det varnas faktiskt att varma sommardagar i augusti kan bli extremt heta här.

Och det var rätt varmt hela kvällen. Så musik, skratt och ljudet från skrålande människor hördes hela kvällen. Att vi fick årets första riktigt varma dag i just Honfleur uppskattar vi. För var och en som gillar att resa så kan vi varmt rekommendera Honfleur. Det är ett ställe att ta med sin käresta till. Ta planet till Paris och därifrån buss eller tåg ut till kusten. Ta in på ett hotell i Honfleur över helgen och njuta av atmosfären. Sitta på en uteservering i solskenet, strosa runt på gatorna, beskåda alla vackra hus, se på alla flanerande människor. Hela staden andas inredningsformen Shabby Chic. Fransk lantstil, romantiskt stil, gammal sliten stil…Kan man lyckas pricka in besöket så man får sol, så blir Honfleur-besöket garanterat lyckat.

Soldyrkande människor
Säkert sommartecken…Styrman Pimpsten har målat tånaglarna för första gången i år.
Kapten passar på att sköta lite underhåll. I bara t-shirt så målas det lite på relingen.
Någons dörrpost. Naturlig Shabby Chic.
 Många hus har denna lilla gubbe på utsidan av sina hus. Han håller fast husets fönsterluckor och hindrar dessa från att blåsa igen.
 Blommande träd i Honfleur. Blomma heter ju fleur på franska.
 
Mannen med hunden som ropade till oss på svenska när vi gled in i hamnen, kom förbi oss. Han berättade att han bott här i Honfleur sedan 70-talet. Hans intresse för hästar samt att han arbetat för ett franskt företag var anledningen till att han valt att bosätta sig här. Men han har familj kvar i såväl Sverige som Finland. Och han äter gärna sill, gravad lax och finländska morotslådor. Gamla ränder går aldrig riktigt ur.
 
Vi fortsätter att utforska Honflur och vi pysslar ombord och planerar lite för avresa. Det ska bli lite väl svag vind, men rätt gott väder i övrigt. Så vi kastar nog loss under veckan. Romantik i all ära, men man kan ju inte bara ligga i hamn och pussas hela dagarna.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s