Första mötet med Honfleur

Genom slussen i Honfleur. Den står öppen vid högvatten, men vi fick ett litet mudderverk framför oss som mödosamt försökte förflytta hela sitt ekipage framåt. Bilden tagen av vår norske vän. När vi strax senare passerade broöppningen in till själva stadskärnan, så ropade någon på svenska till oss. En man med hund, han hann nämna att han är finlandssvensk men bor här i Honfleur. Vi ropade tillbaka att han måste komma förbi och knacka på vårt skrov någon dag.
 
Här har vi lagt till i Honfleur. Vi ligger precis intill restauranger och promenadstråk. Folk hälsar och är nyfikna. Vi hade en liten publik av nyfikna när vi la till. Men det var lugnt, det gör inget.
 

Precis intill Wilma så stod en konstnär och målade av hamnen. Oh la la…det kan väl inte bli så mycket mer franskt än så här. Atmosvären här mot i Fécamp är helt annorlunda. Undrar just om folket i Fécamp var buttra för det ständiga blåsandet där?? Man kan knappt tro att man är i samma land. På en timme har vi pratat med fler personer här än vi gjorde i två veckor i Fécamp.
Hamnen från en annan vinkel.
Här i Honfleur så bor ungefär 8000 personer. Honfleur hade sin storhetstid under 1600-talet. Men i alla tider har det varit en populär plats för konstnärer att håll till på. Och man hittar många gallerier här med mycket fin konst.
Fransk charm finns överallt. Det slitna och gamla gör Honfleur bara ännu vackrare.
Blomsteraffär?? Nej, det är en restaurang. Det kryllar av restauranger med fantastiska uteserveringar överallt. Man vill gå in på varje ställe och insupa atmosvären. Vi promenerade runt och läste allas menyer. Snålvattnet rann. Det är helt klart en turistort det här och priserna är lite därefter. Men helt klart är Honfleur värt ett besök, hur har man kunnat missa denna platsen i hela sitt liv??
Här finns inga standardmått på något. Svenska myndigheter hade nog blivit tokiga. Att ducka när man ska in genom dörren hemma är väl inga problem.
Men den här dörren är väl ändå i minsta laget?!!
Vi hade mulet väder på dagen men på eftermiddagen sprack himlen upp och bjöd på sol.
Tyvärr ligger inte Wilma på den sidan som har kvällssol. Men morgonsol är inte fel det heller. Vi hoppas kunna dricka kaffe i sittbrunnen någon dag. Det är utlovat 15 grader och lite sol i helgen.
Vårtecken..vårtecken…vårtecken! Men inget slår väl det här:
Nu är vintern definitivt i ryggen.
Tyvärr hann vi inte utforska mer för dagen tog slut. Vi lagade lite god mat ombord och somnade tidigt.
 
Honfleur…lägg det på minnet. Det är precis så vackert som det låter.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s