Dieppe – Fecamp

 
Vi lämnade Dieppe klockan sex på morgonen. Vi, vår norska vän samt en ny bekantskap, ett ungt par på en fransk båt. Den franska båten följde med ett par timmar och vände sen tillbaka till deras hemmahamn. Först i sommar kastar de loss för en långsegling. 
 
Det blev aldrig läge att dra upp seglet innanför hamnpiren, ett fartyg låg och muddrade. Men å andra sidan så var havet rätt stilla på utsidan. Vi satte fulla segel. 
 
Vi fick ett par timmars enormt härlig segling i en bedårande vacker soluppgång. Det var härligt att vara ett gäng båtar. Men när det hade dagats så ropade våra franska vänner att de vänder tillbaka. 
 
Framåt dagen så byggde sig sjön så den blev rätt så krabb. Men vi gjorde god fart ändå fast det bromsar upp en del. Däremot får man hålla koll på löständerna då båten boxar sig fram i vågorna. 
 
Enligt väderprognosen så skulle vinden vrida sig västligt vid lunch. Och när vi slog så hade vi räknat ut att vi skulle styra exakt på Fecamp. Men vred sig vinden då?? 😏  Nej nej. Fortsatt sydväst och vi fick kryssa sista timmarna. Och när strömmen vände klockan 14 så fick vi stötta med motor. 
 
När vi närmade oss Fecamp så ändrade havet färg till turkos. Däremot var sikten dålig. Gråväder och vi såg inte norrmannens segel i horisonten för allt det gråa. 
 
Vi kom in i hamnen precis i högvatten. Den lilla passagen in i hamn bjöd på skummande vatten. Starka tidvattenkrafter och på smalaste stället mötte vi en fiskebåt på väg ut. Tjoppe hojtade glatt i den friska vinden. 
 
– Å vad jag är glad för att vi är långkölade. 
 
Jo tack vare långkölen så går Wilma stadigt i sjön trots att havet beter sig som kolsyrad läsk. 
 
Vid lågvatten så är det stundom bara 1,30 i yttre hamnen i Fecamp. Men då slussbron till innerhamnen var öppen så gick vi in. Den är bara öppen två timmar före högvatten till 45 mInter efter högvatten. Inte ens 3 timmar att pricka in. Så vi hade flax. 
 
Vår norske vän kom en timme efter oss och blev kvar i den yttre hamnen. Men där ligger han gott. Båtarna sjunker ner i dyn vid lågvatten och inget händer med båten. Men det går ju inte att köra då förstås 😂 . 
 
Själva fann vi en plats. Det var rätt fullt o trångt och vi lyckades inte svänga runt för att komma in med stäven. Så vi backade in istället. Dock låg någons tampar kvar på bryggan Och vi blev lite osäkra på om vi tagit någons plats. Men vid det laget var Slussen stängd och ingen mer båt kunde komma in. 
 
Vi hittade ett par på bryggan som var hjälpsamma. vi fick låna deras nyckel till grinden.  hamnkontoret var dock stängt så vi åt lite mat och så gick vi och la oss klockan tjugoett noll noll. Och så sov vi i 12 timmar. Tretton timmar på havet tog ut sin rätt. 
 
På morgonen så gick vi bort till hamnkontoret som ligger borta vid den yttre hamnen. Vi fick en egen nyckel, koder till duschar mm. OcH vi får ligga kvar på den platsen vi ligger på. Iallafall tills
ägaren till platsen kommer. Men i så fall ringer hamnkontoret till oss och så får vi leta upp en ny parkeringsruta. Vi tar det med ro. 
 
Allt gott. Idag blir det vila, pyssel, plock och städ. 
 
Skepp o Hoj 
 

2 reaktioner på ”Dieppe – Fecamp

    • Hej. Jo det är trevligt att finna följeslagare. Japp, då ni vände hem fick vi hålla tillgodo med en norrman 😂 . Jo livet här blir bara bättre o bättre, så ni får kasta loss snart och lämna de danska farvattnen. Vi hoppas kunna dela en flaska vin i sittbrunnen med er i framtiden. Kram från oss

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s