2 reaktioner på ”Seglingsfilm

 1. Låter som ett liv för en stressad storasyster. Dessutom så skulle kon garanterat tappa vikt när det är låååångt till affären/korvkiosken😂
  Såg på filmen att det finns ett gästrum på däck. Fin aluminiumlåda… kan man få hyra in sig i den?
  Puss på er❤❤

  Gilla

  • Hej hej. Jo inte behöver sova på däck. Om du inte vill ligga i hängmattan för att det är så varma nätter. Jo vi är nog rätt övertygade om att livet på havet är rätt nyttigt. Man lever sundare dels för att man måste äta mat och inte kan handla annat onyttigt eller äta för mycket. Logistiken för att bära ombord all mat lämnar inte utrymme för skräpmat och för stora volymer. Och man har inte heller råd, för alternativet är att resan blir kort för att man drog på sig onödigt höga kostnader. Matkostnaden är ju vår största utgiftspost. Därtill så så tror vi absolut att det handlar inte bara om vad vi äter. Utan om stress(hormoner) En stressad kropp släpper inte gärna en övervikt. Det är först när man lever i ett mycket lugnare tempo och man får tio timmars nattsömn som kroppen börjar fungera som tänkt. Och till det så rör man sig rätt så mycket. Man går och cyklar dit man ska. Och framför allt så måste kroppen anstränga sig när det gungar ute på havet. Man håller i sig och parerar båtens rörelser för att hålla balansen. Vi brukar kunna känna av träningsvärk efter långa segeldagar om det har varit lite sjö. Så tyvärr syrran, du får inte aluminiumlådan. Där bor ankarlina och öskar (läs ös-kar). Men vi har däremot gästsängar i salongen. Nu är vi inga läkare, men vi skulle nog ordinera en minst 8 månader för att få kroppens metabolism att börja fungera bra igen. Vi har båda tappat i vikt och för min egen del (Helena) så har jag bland annat blivit mycket vigare igen och känner en råstyrka i kroppen som jag inte upplevt på säkert 15 år. Till och med så har rynkorna minskat, celluliter lika så. Visst är det konstigt. Detta är ju inte såklart vetenskapligt bekräftat. Utan bara egna teorier. Men helt klart så hjälper detta livet mot stressjuka. Tyvärr räcker inte en veckas segling…. Pussar o kramar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s