Intressanta möten

Vi har haft en mycket givande dag. Dels har vi läst några mycket inspirerande segelbloggar. Det kan man aldrig få för mycket av. Och på eftermiddagen så dök Caroline och Jan upp på Wilma. Ett mycket trevligt par i 65-årsåldern, även de segelbåtsägare. Men tyvärr var Jan mitt uppe i en cancerbehandling och han kan inte ge sig iväg på en långsegling därav. Han berättade på ett ärligt sätt sin lite berg-o-dalbana med sjukdomen. Att den framför allt har slagit på psyket där han känt sig deppig och saknat framtidsutsikter. Nu hade han fått tillbaka livsgnistan och mötet hos oss sporrade honom än mer (där frun hejjade på honom enormt). Så nu hade han allvarliga planer på att kasta loss bara behandlingarna var klara och hälsan var tillräckligt god. Han såg ljust och positivt på framtiden. Vi blir glada när vi märker att människor växer i vår närhet. Att vi kan få smitta av oss lite av vår energi och livsglädje. Nu håller vi tummarna för att det inte bara förblir en dröm hos Jan och hans trevliga Caroline, utan att han sätter drömmarna i verket. Vi har växlat kontaktuppgifter så vi har möjlighet att ha fortsatt kontakt med varandra.
 
Caroline berättade även att hon brukar möta Laura Dekker här på stan, dragandes med en barnvagn. Hon är ju mest känd som den yngsta som gjort en världsomsegling på egen hand, endast 16 år gammal vid målgång. Vi trodde att hon bodde på Nya Zeeland, dit hon flyttade efter sin världsomsegling. Men hon har tydligen flyttat hem. Från Nya Zeeland till Zeeland i Holland. Men Caroline var lite bekymrad för när hon möter Laura med barnvagn så är blicken nedslagen och hon har en lite sorgsen uppsyn. Vi tänkte att hon kanske bär på en längtan ut på havet. Caroline kunde inte riktigt tolka det hela och visste inget närmare. För vår del så kommer vi de återstående dagarna hålla utkik efter unga tjejer med barnvagn. Springer vi på henne så tar vi nog initiativet och hälsar på henne.
 
Ja livet är fyllt av nya människor och situationer. Så underbart att man aldrig vet vad som kommer hända här näst. Den bästa medicinen mot leda.
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s