Nageldiagnostik

Vi har då ingen aning om hur man tyder naglar. Men Pimpsten har på köpet fått väldigt fina naglar. Nu menar hon inte i form av fint filade, målade och konstnärligt dekorerade sådana. Hon är inte riktigt den typen, det är väldigt opraktiskt att leva på båt med långa målade naglar och försöka gå runt och vara vacker. Men med naturella naglar kan man upptäcka vita fläckar, räfflad yta, sköra och spruckna naglar…
 
Nu är naglarna jämna och starka med fin skär färg. Ingenting har gjorts åt naglarna alls…de vårdas inget särskilt annat än med bra mat och några tillskott. Tillskotten har inte varit ämnade för några finare naglar, men det kom på köpet. Tack tack!
 
Lite nyfiken på området nageldiagnostik så googlade vi på ämnet. Man har i andra kulturer och i årtusenden läst av brister och sjukdomar genom att studera naglar. Några intressanta ting att läsa är tillexempel;
 
Gula naglar = kan bero på E-vitaminbrist
Spröda naglar = kan bero på järnbrist, cirkulationsproblem, svaga njurar eller sköldkörtelproblem
Naglar som flisar sig/lätt går av = Kan bero på näringsbrist, brist på mineraler eller protein.
Färglösa naglar = Kan bero på blodbrist, järn eller vitamin B12
Naglar med vita fläckar eller vita ränder = Kan bero på Zinkbrist eller låg ämnesomsättning
fler exempel finns att läsa på nätet för den nyfikne.
 
För Helenas del så har vita ränder och spröda naglar som lätt flisar sig varit ett tidigare bekymmer. Kanske att zink är en av faktorerna, då tillskott har ätits under en period. Herpes och zink verkar även ha ett samband och herpesutbrotten är ju borta också.
 
Till saken är att man kan inte bara äta en massa tillskott på måfå. Nu har nog halterna i kroppen blivit uppbyggda. Så nu äts det inte mer zink, depåerna ska kunna klara 3 månader åtminstone. Dyker vita ränder upp igen (eller herpes) så blir det en kur till. Basen är självklart bra och nyttig mat. Man ska inte förlita sig på piller, men man kan testa och utvärdera. Med terapeutiska doser för att se skillnad. Ser man inget resultat eller märker någon skillnad på några veckor så gör man gott i att inte äta tillskottet. Just nu är det bara ett tillskott, magnesium för det höga blodtrycket. I övrigt så är det bara nyttig mat och motion.
 
Idag har vi promenerat raskt i ett par timmar. Härligt att komma in efteråt med rödblossiga kinder och sätta på kaffepannan. Livet är lite som Pippi Långstrump sa, det är först när man går i skolan som det blir skönt med sommarlov.
 
Vi är ju absolut inga läkare eller näringsexperter. Så vi kan varken rekommendera eller råda någon i ämnet. Vi har alla olika bekymmer och problem och den ena kroppen är inte den andra lik. Jo, ska vi lämna något gott råd så skulle det väl vara att äta god och näringsrik mat och inte sabotera din kropp med sådant som bevisligen är skadligt.
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s