Bajsmaskiner

Vi har ett fantastiskt väder här i Zierikzee. Att kunna promenera i timmar med en varm sol på näsan efter en mörk vinter, är bland det härligaste som finns. Svältfödd på sol som man är.
Vi har hittat en promenadväg som vi delar med holländarna och deras bajsmaskiner.
Bajsmaskiner undrar ni kanske (ordet myntat av kapten). Jo i ett land där man inte har samma flitiga kultur på att plocka upp avföringen från sin fyrbenta vän, så syns dessa korvar överallt. Att gå över en gräsmatta utan att lyckas trampa i en hundskit är ett konststycke här och även på trottoarer får man hålla utkik. Många gånger har vi räddat varandra från att kliva rakt i illaluktande hundbajs. Man tackar sin gud för att man inte är blind.
Men jyckarna är ju glada och fina så det är inte dem vi ogillar. Vi har inte ont av lite hundbajs heller. Men alldeles för mycket av varan är inte skoj. Här försöker myndigheterna med att hänga upp behållare med gratis hundbajspåsar för att förmå husse-o-matte att plocka upp. (I Dordrecht kom de med en maskin varje tisdag som sög upp alla hundbajsar som hade planterats under veckan). Så det är lite av ett allmänt bekymmer har vi förstått.
Här går kapten säker. Solen värmer gott och det tar en och en halv timme att gå vår promenad.
 
Annars så håller kapten på att tillverka en innerram till den främre skylighten. Den sista, det blir snyggt och båten ser lite mer ombodad ut. Vi kan nog säga i och med denna, att Wilma är färdigbyggd. Så nu kan vi börja renovera en ny båt. Hmmm…
 
Man kan ju tro att bara för att vi inte arbetar i traditionell mening och vi förfogar över vår all tid själva, att vi då bara skulle leva som om hela veckan bara bestod av lördagar. Kalas varje dag o så… Men vi gör faktiskt rätt stor skillnad på vardag och helg. Så vi liksom laddar lite för helg, precis som alla andra gör hemma. Och när fredag eftermiddag infinner sig och vi har laddat med lite extra gott käk och sätter på lite trivsam musik, radio eller tv…ja då är känslan god. Efter många års yrkesarbete så går inte riktigt ränderna ur. Så fredagskänslan infinner sig, trots att vi är lediga alla dagar i veckan. Vad som däremot inte finns längre är någon söndagsångest inför kommande arbetsvecka. Hur najs är inte det.
 
Vi är fantastiskt lyckligt lottade. Ibland reflekterar vi över alla händelser runt om i världen. Om naturkatastrofer och krig som slår människors vardag i spillror. Om sjukdomar och trassliga relationer som stjäl mycket kraft och energi. Och stress och olust som är så vanligt förekommande.
 
Vi är tacksamma för det vi har, för det lugn som bor i oss numera. Det bästa köpet som vi någonsin gjort, var att köpa tid. Så vi kan varmt rekommendera andra att se tid som en handelsvara. Kanske avstå från en löneförhöjning och gå ner i arbetstid istället. Kanske stryka några ting från agendan, att inte alltid ha den fulltecknad. Inte flänga runt när helgen kommer utan ta det lite chill. Och att hinna ta hand om det man äger och har, familjen och hemmet först och främst. Och dra ner på tempot. Ett hett tips från coachen. 
 
Skepp o Hoj!
 
Ps. Idag på dagen är det 9 år sedan vi la upp det första inlägget på bloggen. Antal inlägg fram till idag är 1128 stycken och antal bilder uppgår till närmare 7000. Grattis Projekt Sunshine!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s