Vår planerade rutt

Nu efter helgen så verkar busvädret ha passerat och det stabiliserar sig med mindre blåst och nederbörd. Vi tänkte då försöka fortsätta gå söderut.
 
Vi vill titta in på ett ställe som heter Goes. Det är flera personer här som har rekommenderat oss att INTE besöka Goes, att staden inte är så rolig. Mer en stad med affärer och kanske lite mer ”vanlig” stad för de som bor där. Inget större fokus på turism. När tillräckligt många har nämnt Goes så tänkte vi att ”då måste vi åka dit och titta på det tråkiga”. Ja det är väl ett skäl gott som något. 
 
 
Därefter planerar vi ett besök i Veere och därefter Middelburg. I den senare staden blir vi nog ett tag då vi inväntar bra dagar för att ta oss ut i Engelska Kanalen.
Från Middelburg så blir det (som vi tror) stopp vid Breskens (Holland, sista hamn i detta land), Oostende (Belgien, den enda stoppet i detta landet) Belgien har typ bara 5 landmil kust. Dankerque (första anhalt i grodätarlandet Frankrike (vi ser fram emot Frankrike, inte minst ur ett kulinariskt perspektiv).
 
Därefter så har vi egentligen två vägar att välja på.
 
Antingen segla över till England och ta dess sydkust och i höjd med Isle of Wight ta ett längre ben över till Cherbourg (Frankrike)
 
Eller så fortsätter vi längs med den franska kusten hela vägen ner mot Cherbourg med stopp i bland annat Bologne-sur-Mer, Dieppe, Fecamp och därifrån till Cherbourg.
 
Det finns för- och nackdelar hör man från alla håll gällande vindar, strömmar och tidvatten. Det låter som ett långt ben att ta från Isle of Wight-Cherbourg (ca 55 distans) jämfört med Fecamp-Cherbourg (ca 80 distans) Så det försvarar ju i så fall att faktiskt gå över till England. I dessa områden varesig det är England eller Frankrike så har vi ju det här med lågvatten. Och många hamnar går inte att gå in i  när som helst. Och ibland på långa distanser så är det svårt att planera att komma fram i högvatten. Vilket vi har erfarit flertalet gånger.
 
Vi bestämmer oss först när vi är i Frankrike, för det som avgör till slut är kanske ändå vädret. Men helt klart så lockar det att hälsa på släkt och vänner i England. Aldrig förr har vi väl besökt dem via egen köl.
Och på Isle of Wight har vi båda varit ett par gånger på språkresa på tidigt 80-tal. Så vi kan gå på nostalgi-promenader där (särskilt i Freshwater).
 
Medan det faller hagel över Wilma så tittar vi, läser, planerar vi fortsatt rutt. Även vilka sevärdheter det finns att finna på varje plats. Och självklart till det, få en chans att träffa nära och kära.
 
Snacka om att vi står i ett vägskäl.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Vår planerade rutt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s