En dålig konsumtionsdag

Vi har förstått att det råder ett busväder hemma i svedala. Här har vi haft en åtta plusgrader och sol, men lite blåst dock. Här har vi ägnat oss åt städning och tvätt.
 
Styrman Pimpsten tog fram sin tvättmaskin ombord för att slippa betala 8 Euro i hamnen:
 
Kapten tvättar kläder…
 
Därefter tog Pimsten fram sin skurmaskin:

 Kapten skrubbar båten utvändigt, vi vände båten och tog även babordssidan…
 
Därefter tog Pimpsten med sin promenadhund….äsch där går väl gränsen. Nej inte kan hon kalla Kapten för Vovve. Han varken skäller eller lyder! Men vi gick hur som helst ut på en runda på stan.
Kolla in kyrkan borta i bakgrunden…en gammal rackare, rätt stel typ. 
Avstånd: långt
 Kolla in kyrkan i förgrunden…samma kyrka. 
Avstånd: nära
 
Vi tittade in lite i olika affärer. Här är en renodlad alkoholbutik, det finns sådana här också även om de inte har ett monopol i Nederländerna. Här kan man få provsmaka också…  Nu tittade vi bara och kunde konstatera att sortimentet på svenska Systembolaget håller hög standard.
 Vi gick även in i en musikaffär. Vi har pratat om i några månader om att köpa oss ett munspel och börja träna på. Vi tänkte att när man långseglar och sitter på däck så störs inte andra av missljudet. Utan man kan sitta där och tuta falskt till övrig besättning kastar en över bord. Det löste sig fint i musikaffären, de fanns massor av instrument, gitarrer och pianon. Men inget munspel. Så vi gick hem utan konsumtion.
 
Ja o efteråt så blev det fika och lite sällskapsspel ombord innan Kapten gick bort till duscharna.
 (Vi vill hälsa till Christina Varvsnisse att det gick bra att köra helikoptern med bara axeln…är den bara tillräckligt grov så behövs inga blad 😉 )
 
Ja som ni märker så går det ingen större nöd på oss. Vi kollar in vädret för att se när vi kan ta oss vidare. Eventuellt måndag ser ut att bli bra, men det är lite för långt ifrån för att veta säkert. Nä nu vankas middag ombord. Smaklig spis!
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s