Good Friends

Yesterday we had a visit from our friends Wim and Marjan from Willemstad. We went to a cozy place for talking, eating and drinking for many hours. We have come to known many people along our journey. But these two persons are something special. We will miss them enormously after that we sailed on. And definitely we will continue having contact and hopefully we can see eachother again. Thank you Wim and Marjan, we are happy we ran into you.
 
The same with our danish sailingfriends Erik and Christina, They had to turn back to Denmark in the end of the summer. But we hope we will see them again. We still talk a lot about them and how great days we had together. 
 
The funny thing is when you are longsailing, you never know who you will spend time together with tomorrow. And very often you find out that the personal chemistry works perfectly with your new friend.
 
Nu över till svenska…
 
Vi har många gånger fått förfrågan om varför vi inte skriver på engelska på bloggen. Och visst har vi väl funderat såväl en som två gånger. Men det beror väl på två saker. För det första så är övervägande följare svenskar. Och för det andra så är det lättare att blomma ut på sitt modersmål. Vi gillar att leka med ord och formuleringar.
 
Så vi fortsätter nog att skriva på svenska. Men kanske att vi i framtiden skriver rubriken och ingresstexten (sammanfattningen) på engelska men att brödtexten blir på svenska.
 
Innan Wim och Marjan dök upp igår så gick vi en promenad på stan. Temperaturen slog nästan i tvåsiffrigt, det var sol och vårfåglarna drillade från varenda gren. Vi hann att upptäcka lite mer av vad Zierikzee har att erbjuda. Först och främst så försökte sig Pimpsten på försöket att förvandla en groda till prins. Men oavsett hur mycket pussar den lilla grodan än fick så förblev han en groda. -Asch, tänkte hon. -Jag får väl hålla tillgodo med Kapten Kalsong. 
 

Puss på dig grodan
 -Äsch, men det funkar ju inte…!
 
Ja och när våra vänner kom så gick vi på lokal. Vi drack cappuccino och om vi inte minns fel så slank det i Kapten en äppelpaj också. Timmarna gick och vi hade så trevligt med våra prat om livet och segling. Och så upptäckte vi att eftermiddagen hade övergått i kväll. Så då beställde vi in mat och till detta ett glas vin. (vi blev bjudna fast vi insisterade på att få betala vår del) Nöjda och lyckliga så bröt vi tillslut upp och de tog sig hem till deras båt i Willemstad. Och vi gick ner till Wilma för lite god sömn.
 
Idag på måndagen så vaknade vi till regn. Inte det muntraste vädret men vi har pysslat ombord och cyklat runt på stan. En rätt lugn och skön dag. Enda missödet har väl varit att vi har ett it-bekymmer, vi har problem med att lägga upp nya blogginlägg. Någon bugg verkar ha smygit sig in någonstans som verkar kopplat till Explorer och Firefox. Vi har till och med försökt med att avinstallera dessa webbläsare och installera dem på nytt. Men det hjälper inte. Bloggsupporten håller nu på att titta på felet och vi får se vad de säger. Nu skrivs detta inlägg i Googlecrome. Inte känner man sig hemma i den miljön alls (Grrrr!) Man kanske inte skulle ha pussat den där grodan iallafall…?!
Hus på huset i Zierikzee
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s