Klart Skepp!

Vår ständiga utveckling av båten fortskrider. Vi har köpt nät som vi satt upp ovanför sofforna i salongen. När vi seglar ute på havet och ligger hårt på ena bogen så vill gärna böcker, filmer och annat löst flytta på sig. Som regel ner på durken, men ibland kan man finna ostuvade saker på de mest fantasifulla ställena. (En gång fick vi köttbullar i sängen under sjögången).
 
I salongen har vi tidigare stuvat med hjälp av filtar som vi klämt fast runt våra prylar men det ser lite tråkigt ut. Men nu åkte näten upp. Framför allt så kan vi hålla skutan ständigt klar för avsegling genom att hitta bra permanenta lösningar.
 
Vi passade samtidigt på att städa och sortera ombord. Det finns ständigt att plocka med och det blir lätt stökigt emellanåt när man ska komma åt just den saken som ligger nedstuvad allra längst ner i botten. Det är inte riktigt en walk-in-closet här ombord. Mer en dig-and-grab-it. Ibland till och med en where-the-hell-did-I-put-it. Men vi har rätt bra ordning, vi gillar ordning och reda.
 
Idag blåser det rejält här i Willemstad, säkert det dubbla mot vad prognosen angett. Men det ska enligt utsago mojna till i morgon. Vi hoppas att det stämmer så vi kan kasta loss och ge oss av som tänkt. Annars så får vi ligga och trycka tills det hela passerat. Vi har hur som helst gjort oss skuldfria här i hamnen och vi har bunkrat, stuvat och provkört motorn. Vi är redo. 
 
Klart Skepp!
 
 

2 reaktioner på ”Klart Skepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s