I Trygg Hamn

Vi har haft koll på stormen Barbara sedan någon vecka tillbaka. Vi har sett hur ett intenstivt lågtryck förflyttat sig från Amerikatrakterna mot Europa. Det är ju alltid lite osäkert vilken väg alla oväder tar men det verkar som om lågtrycken från väst gärna väljer en nordligare bana och går norr om de brittiska öarna och fortsatt upp mot Skandinavien. Så även denna gång. Och som ofta händer, är att norrmännen namnger den redan namnade stormen till något eget. I detta fallet namnet Urd. Så det är med full styrka som stormen når den norska västkusten och en hel del vatten trycks in mellan Danmark och Sverige, Kattegatt vill säga.
 
För vår egen del, vi som ligger i Holland strax norr om Belgiska gränsen, ligger väl skyddade bakom England. Nog för att det viftar lite i vinden här med. Men det blir inte mer än en blåsig kväll o natt. Vi är i trygg hamn.
 
Här har vi sol och mycket syre i luften…på vår annandagspromenad så ställde vi oss i en skogsbacke och vände ansiktena mot den stora gula. Solen värmde gott i ansiktena och vårfåglar kvittrade. Och redan har träden hunnit börja knoppa sig på sina späda grenar. Det känns lite lyxigt, som att vi smitit från disken eller nåt, att vi knappt hunnit känna av någon vinter. Iallafall inte så här långt. Det blev höst och sen blev det vår. Nu känns dagarna mer vårlika än höstlika och det redan innan nya året inträtt.
 
Vi hoppas det fortsätter så här. Mot solen och värmen och ljuset i en snabb takt. Men det är klart att vi idag tänker på våra båtägande vänner som nu rustar och garderar sig mot stormens framfart. Våra tankar är hos er.
 
Ja ha…nu är det nog dags för en fika inom kort med lite sedvanlig Yatzy.
 
Saldo i skrivande stund följer:
 
Tjoppe: 13
Helena: 10
 
Men det ska vi nog ändra på hälsar Pimpsten.
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”I Trygg Hamn

  1. Har ni talat me Adam? Hittade en skuta på sne idag!

    Kram på er godingar…. här blommar jordgubbarna och blåmesarna har tuggat i sig all vinterföda … så nuuu …. våren e på G!!!
    Ska fira min underbare far på VANN i januari …han fyllde 85 på julafton…sedan inväntar vi 17 februari …då vi ska fara över era huvuden igen ….tjohooo puss,puss

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s