Äpplet var gott!

Vi håller på att sy kapell över ankarspelen.

Tittut!
 
Vi har en fantastiskt bra symaskin ombord som man kan sy segel med, pressarfoten går att lyfta extra högt så man kommer över lik* och många tjocka lager tyg. Tråd och nålar finns också att tillgå för den grövre sömnaden. Det lär vara den bästa symaskinen på marknaden som inte är en industrisymaskin.
Det är alltid ett övervägande hur mycket verktyg och hjälpmedel man ska ha med sig ombord. Allt ska ju få plats och härbärgeras någonstans. Men vi prioriterade att ha en symaskin. Det är kanske inte alls vi som kommer att vara i mest akut behov av den, utan kanske någon annan långseglare som vi möter på. Kanske kan man byta tjänster. Ett lagat segel mot….en middag med vin kanske??!
 
*lik kallas den kanten på seglet där det ligger ett tågvirke insytt för att dels förstärka kanten samt att denna kan träs in i mastrännan för att hålla seglet på plats.
 
Vädret är ömsom regn ömsom sol här. När solen skiner så är det underbart. Den värmer näsan en aning. Inga minusgrader tack och lov. Och ingen snö alls. Det är vi glada för. Vi har varit ute på stan lite och kollat in julhysterin i affärerna. Här finns allt att finna för den julfrälste. Kolla in Tjoppes stora kula på bilden nedan.
Vi övervägde om vi skulle köpa den och hissa upp den i masttoppen. Men vi avstod. Vi är ju inga ”julisar” av stora mått och vi lägger hellre slanten på något annat roligare, kanske diesel eller fett till ankarspelen.
 
Fast tänker vi efter så har vi nog fått ett annat hål att stoppa pengarna i…det hände en liten sak igår.
Kapten tog ett stort bett i ett saftigt äpple. Och vad händer. Hans jäkla tand på babords sida i munnen, undre däck…gick av. Hjäälp. Nu får vi leta upp en tandläkare här i Holland och dessutom kostar det. Tjoppe har aldrig problem med gaddarna…men någon gång så ska ju även den bäste drabbas. Oavsett, äpplet var gott!
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Äpplet var gott!

  1. Hej Tjoppe. Ge f-n att äta äpplen som är hårda. Fick Du frukten av någon som heter Eva ? Låt Adam äta frukten i stället han har friska tänder och är van att äta äpplen som Eva ger honom. Fniss fniss FARTZAN

    Gilla

  2. Ooops….! Sånt e inte kul…. har själv en "irriterande" tand som enl, tandläkaren måste tömmas och rotfyllas… och det känns inget speciellt inspirerande uppdrag precis …..
    Hoppas ni har det underbart iaf…. KRAM

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s