Vardagen tar vid

Nu har det gått ett dygn sedan bäste Konstruktören lämnade oss. Kapten håller på att fixa ramar till de två mindre skylightluckorna.
Kapten målar grundfärg. Vi har saknat ramar tidigare och piggarna från bultarna har stuckit ut och varit allmänt tråkiga att se. Lister och ramar är viktigt för helhetsintrycket tycker vi.
 
Innan hade Kapten satt upp ett par hyllor som vi fann på IKEA och nu har Pimpsten fyllt dessa med önskvärd lektyr.
Se så fint det ser ut ovanför Pimpstens binge nu. Pocketböckerna kommer från gode vännen Yvonne som har ett stort guldhjärta i bröstkorgen. Goare tjej går knappt att hitta och det är hennes skönsjungande man som ger musiken till våra videoklipp.
 
Visst blev det hemtrevligt och mysigt med hyllorna. Det går att få till det fast vi är på en båt.
 
Vi gillar ju att skapa och inreda. När vi kommer till Portugal så vill vi gärna kakla ovanför bänkskivan och spisen med portugisiskt kakel. Något i den här stilen har vi tänkt;
Det är kul att det ständigt finns saker kvar på agendan. Att bara pilla ludd i naveln är inte vår melodi.
 
Idag har det även varit stora odlardagen.
Stora S:t Paulian kommer från Helenas pappas hem. Den lilla S:t Paulian är uppdriven av ett par blad från vännen Christina. Bakom syns en våreld som var yttepytteliten (ni vet en sån där minikruka) när den dök upp i vårt flytande hem för ett halvår sedan. Den fanns med i en födelsedagspresent från Varvsnissarna i Lysekil. Nu har den fått större kruka och mer jord så vi räknar med att den blommar för fullt framåt våren. En mugg med lite färsk koriander är aldrig fel. Längst till vänster är en liten kruka med torkade frön från chilifrukt. Det är alltid kul att torka frön och ta skott. Odling kan vara nästintill ett gratisnöje.
Titta Christina. Det är dina små ättlingar. Idag har de fått en ny större kruka och mer jord. Det trillade lite jord på de fina späda bladen men det försvinner tids nog. Nu har den plats att växa sig stor och fin.
Hittade en kruka på loppis motsvarande fem kronor. I toppen har Pimpsten satt gräslök och i sidahålen så är basilika-frön nerstoppade. Ska bli kul och se om det blir något.
 
Den fina petunian som vi hade som hängampel i somras har blommat klart för säsongen. Men innan den gick i graven så räddade pimpsten frön från den. Så det blir mer planterat längre fram.
 
På något sätt så behöver man inte skämmas för sina odlingar ombord här. För det går definitivt inte att vara värst. På en pråm två platser bort så har ägaren ombord fixerat en rejäl torkvinda på däck. En holländare gör ingen större skillnad på ett hus eller en båt. Och visst är det fint och gulligt med alla blomkrukor som pryder kanalbåtarna här i Holland. Överhuvudtaget så är blommor viktigt för holländarna. Varje fredag och lördag när vi är på marknad så säljs massor av blommor och det verkar som man gärna köper hem till sig själv. Det är otroligt mycket billigare här än hemma. Stora jättebuketter för hundralappen bara.
 
Kapten har gått över på sitt ankarspel och ankarbox. Det är nästa stora sak på agendan.
 
Skepp o Hoj!
 

2 reaktioner på ”Vardagen tar vid

  1. Å vad kul att se! Var inne och pysslade om "moro" och kom åt ett blad som snabbt förpassades ner i en kruka med smaskig jord! Och änsålänge har inte bladet veknat utan jag tror era små kommer att få syskon !!Vad kul att se …… ser själv framemot måndag om ett par veckor och då ska vi njuta av D-vitamin i en hel vecka ! Kram på er underbara vänner!!!!!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s