Home made

Japp..här går tiden både fort och långsamt på en och samma gång. Stundtals så nästan hoppar vi i byxorna för vi vill iväg. Det råder strålande höstväder ute på stora havet. Men samtidigt. Vi har dragit igång diverse service, underhåll och förbättringar ombord. Och det är ju kanske inte så lämpligt att dra iväg utan lanternor och annat nödvändigt.
 
Ena lanternfästet är nu klart.
Se så vackert. Och en strålkastare finns nu monterad. Alltid kan man lysa någon pirat i ögat om situationen kräver. Eller om man ska gå in i någon hamn nattetid så kan det vara bra att kunna lysa upp omgivningarna rejält.
Så här såg lanternfästena ut när vi tagit ner dessa. Visst gjorde det gott med en handpåläggning.
 
 När vi gick till mataffären gjorde vi ett litet fynd. För 25 Euro hittade vi en liten ugn med betoning på liten. Men nu kan vi baka av lite smått och komplettera till vår i övrigt ugnslösa byssa. Det mesta har vi hittat en rutin på att kunna laga ovanpå spis, såsom laxpudding eller en Jansson. Men bröd är knepigt utan ugn och ibland suger det efter en liten paj. Vi tror att med denna nya lilla kompis ombord så kommer vi i ännu högre grad kunna ta hand om allehanda rester och hålla matkontot lågt.
Tomado. 230 grader. Med en effekt på 800 W.
 
Vi var tvugna att testa den. Så vi bokade in oss på en mysfrukost ombord med minicroissanter, smör, ost och marmelad. Och stor kopp te. Tända ljus. Ja det blev en söt frukost vi som är lite noga med det där. Att inte dra i oss förmycket sött och onyttigt. Men nu var det invigning.
Små näpna stycken väntar på att bli avbakade.
Bulle i ugnen.
MYYYSIGT!!!
 
 I övrigt med så mycket tid till sitt förfogande så fortsätter våra matorgier ombord. Kapten med att äta och njuta. Och Pimpsten får mer än så, hon får även tillaga maten.
 
Igår kväll efter vårt glada inköp av en ugn för 250 kronor så lagade Pimpsten gravad lax med gravlaxsås och dillstuvad potatis. Laxen hemgravad, den blir klar på ett par dagar. Såsen hemmarörd. Potatisen från grunden. Kapten höll på att dö GOURMET-DÖDEN.
Home made
 
Och något dygn tidigare så åt vi fiskgryta med tomat och saffran. En klick creme fraiche med vitlök och rivet limeskal som fick smälta ner på toppen.
 
Våra främsta nöjen för tillfället utan inbördes ordning.
 
S-O-V-A (ställer aldrig klockan numera…ligger oförskämt länge i sängen)
Ä-T-A o D-R-I-C-K-A (god mat, mera god mat..och gott vin till emellanåt)
Ä-L-S-K-A (jo vi gör sånt fast våra barn nog inte tror oss…)
U-P-P-T-Ä-C-K-A (på cykel och per fot. Vi hittar hela tiden nya saker och vi får röra på oss)
 
Tala om basic.
 
I övrigt så har vi ägnat oss åt att ventilera med lite goda vänner kring ankarspel och andra allehanda tekniska frågor. Att lyssna på flera röster är aldrig fel, om vännerna är de rätta. Nu har vi bestämt hur vi ska göra. Men om det berättar vi en annan gång.
 
Ps. Och vi vet fortfarande inte vem den hemlige kocken är.
 
Däremot vet vi att vi väntar ett hemligt besök som det ser ut. Nä nu ska vi inte gå några händelser i förväg.
 
Hej på en stund….nu bär det av på cyklarna en lång väg. Tjingeling!
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Home made

  1. Hahaha… Ni e ju bara såå ljuvliga!!! Hur hinner ni med ALLT ?? Sitter med mungiporna uppe vid örsnibbarna och bara MYSER med er intressanta beskrivning och bilder !! Den 28 vikar vi på er !!!! Puss å Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s