Värme ombord

Nu är värmesystemet lagat och vi har fin värme från alla elementen. Först provade vi på elpatronen för att se att systemet höll tätt och att allt fungerade. Därefter startade vi vår kamin. Varmt och gott ombord och skönt att båten inte bara drivs med kärlek, även om det räcker långt.
Varma goa element ombord.

Vi driver värmesystemet med diesel. Vår panna i badrummet går fint och skönt är det att sitta på toa och baj…..uträtta naturbehov.
 
Nu håller Kapten på att installerar vår nyinköpta NASA Weatherman Telex Radio, den går på långvåg och vi kan plocka ner väder rätt långt ut i havet. Vi klarar Biscaya men däremot inte hela Atlanten. Men vi vet ju inte ens om vi kommer att ha behov av att kunna plocka ner väderfiler för Atlanten. Så den frågan tar vi då om det skulle bli aktuellt. Annars är satellitradio populärt men nackdelen är att trafiken kostar rätt mycket. Utan egentligt behov så känns pengen inte motiverande i dagsläget. Däremot så är NASA Weatherman varken dyr i inköp eller dyr att använda.
 
Livet leker och vi mår bra, men idag ägnar vi en extra tanke åt Helenas pappa som skulle ha fyllt 81 år idag. Det har gått nio månader sedan han lämnade oss. Och minnena gör sig påminda lite extra när det inte har gått så lång tid sedan hans frånfälle. För ett år sedan var det ett stort 80-årskalas för honom. Känns konstigt att vi i år får fira utan honom. Vi åt lite äkta Italiensk glass och skänkte pappa en varm tanke idag. Han gillade glass och sol (men hatade curry).
Alla världens blommor (och glassar) till pappa Roy idag. Grattis!
 
Ombord på Wilma har vi en Skeppsklocka som tillhört Helenas pappa. Och varje kväll klockan 18.00 så klämtar vi i klockan och skålar för pappa. Det kan vara såväl vin som vatten i glaset. Ibland skålar vi för andra också när det är något speciellt dag att fira. Ikväll får vi nog skåla för såväl fungerande värmesystem som för en gammal far. Man ska göra livet till en liten fest..så ofta som möjligt.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s