Att duga räcker gott

Vi har hittat till Biblioteket här i Dordrecht. Vårt klubbhus är stängt för vintern så vi kommer inte åt internet där. Men rackarns bra är att bibblan bara ligger fem minuters gångväg från Wilma. Så här sitter vi nu och sköter lite kontor och lägger upp blogginlägg och mejlar med mera. Här kan man fika och låna böcker. Men det är mest litteratur på holländska så vi avstår nog som det känns.
Kapten Betong i läsartagen.
 
Ombord håller vi på med lite meck. Tjoppe har installerat en liten cirkulationspump för att få motorns kylvattnet att cirkulera till varmvattenberedaren. Som vi har haft det hittills så är varmvattenberedaren bara kopplad vill landström. Men nu får vi varmt när vi går för maskin vilket är gott när vi börjar förflytta oss igen. När vi senare hänger för ankare i någon Portugisisk vik så kan vi starta motorn en liten stund för att får varmvatten.
 
Sen har vi gett oss på värmesystemet och elementen. Vi har haft läckage så trycket sjönk så vi har inte haft någon värme ombord sedan i våras någongång. Vi tänkte fixa det innan avfärd men tänkte;
 
-Men va faen, vi kommer aldrig iväg om vi hela tiden låter oss bromsas. Det går väl att laga båt utomlands också!!
 
Sagt och gjort, vi släppte förtöjningarna och drog fast det fanns en massa kvar att göra på to-do-listan. Och faktum är att det är mycket roligare att laga under själva äventyret än innan. 
 
Vi har även budgetplanerat. Vi sätter sport i att ha ett gott liv till liten peng. Allt för att kunna vara ute så länge som möjligt. Gärna längre än både långt och länge. Vi har ju all tid i världen att sköta matlagning och inhandling av bra och billiga råvaror. Vi äter faktiskt bättre när vi gör så här än när vi har spenderarbyxorna på. Som i Sverige när man är på resande fot nästan jämnt…pizza, burgare och fika på stan blir dyrt…förutom att magen packar ihop.
Ekologiska morötter från torget. Tydligen var det holländarna som tog fram den oranga färgen på moroten för länge sedan.
 
Häromdagen sprang vi på en kvinna som sitter i styrelsen här i Wijnhaven där vi bor. Hon undrade om vi ville komma på säsongsavslutning för båtmedlemmarna den 29 oktober. Vi tackade vänligen ja, så nu får vi ett tillfälle att träffa alla medlemmar över en drink på en restaurang här i hamnen. Vi kommer även att arbeta lite ideellt här på fredagarna, då medlemmarna samlas för att umgås och serva och laga bryggor och hamnkontor medmera. Ingen risk att vi sitter ensamma och uttråkade här inte.
 
Om det blir som vi tänkt så kommer vi lägga upp en film inom kort, där ni får följa oss och se hur en dag kan se ut i vårat liv. Från Kapten i sängen på morgonen till vi släcker lampan. Typ. Det kan bli hur bra eller dåligt som helst. Men man kan ju också tänka;
 
-Men va fan, man kan ju också vara tråkig och inte bjuda på sig!!
 
Ja ungefär så…
 
När allt kommer omkring så är ju livet rätt kort. Och då kan man ju lika gärna njuta av mångfärgade morötter, trevliga biblioteksbesök och barnsligt filmande med halvtaskig skärpa. Det räcker med att det duger. 
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s