Doktorns kram

I morgon tar vi oss ner till vår efterlängtade Wilma igen, närmare en månad har vi varit hemma och hunnit med att träffa en stor del av familj och vänner. Vi har även fått annat viktigt uträttat. Nu fortsätter vi vårt äventyr. Så tack för denna gången.
 
Vi har även hunnit med några läkarbesök under hemma-tiden. Hur underbart är det inte att man kan säga att man har VÄRLDENS BÄSTA LÄKARE. Sjukvården har idag tuffa utmaningar och många upplever sig inte fullt nöjda med den vård som erhålls. Det är svårt att etablera en kontinuerlig kontakt med en och samma läkare. Men vi är lyckligt lottade. Vad sägs om att man får en stor varm kram av doktorn innan man går hem, förutom en utmärkt vård. Överhuvudtaget upplever vi att sjukvården i Halland håller hög kvalitet, oavsett om det är på vårdcentralen eller uppe på sjukhuset. 
 
Vi har dessutom den förmånen att vi kan kontakta vår läkare om något händer när vi är ute och seglar. När som helst på dygnet. Vi har ett skeppsapotek med, främst med det mest basala. Men vi har även möjligheten att kunna häva en akut allergisk reaktion med en spruta om något sådant skulle inträffa.
 
Så med den omtänksamma doktorskramen ännu i starkt minne så åker vi stärkta tillbaka till Holland. Där ska vi återgå till vår mer sunda livsstil, genom att laga så mycket mat som möjligt från bra råvaror. Inte använda våra kroppar som soptunnor. Där vi inte överäter och använder mat som ren sysselsättning för att döva rastlöshet eller annan inre obalans. Där vi undviker godis, kakor och läsk, inget tillsatt socker. Och vi är aktiva där vi dagligen cyklar och går och klänger runt på båten. En kropp i balans är den bästa känslan. Tyvärr tappade vi den känslan en aning när vi kom hem. Varför vet vi inte men vi tror det är en rad faktorer som påverkat. Högre tempo här hemma där stresshormonerna får kämpa, sämre mat (dagar vi reser blir det lätt junkfood), ständigt olika sovplatser och vi har inte alls varit lika fysiskt aktiva. Vi hoppas vi på någon vecka ska hitta tillbaka till det välmåendet vi hade innan vi åkte hem.
En kram kan både vara trevligt, vara tröstande och mysigt. Men forskning visar  att kramar hjälper vid återhämning av sjukdom. Hormonet oxytocin utsöndras i samband med beröring.Oxytocin är kroppens egna kärlekshormon.
 
Så har du ingen doktor som kramar dig som vi har…så försök hitta någon annan att krama. Kanske rörmokaren vill krama dig.
 
Skepp o Hoj!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s