Gästfrihet

Idag har vi cyklat tillbaka till propellerfirman och lämnat tillbaka några propellermuttrar som vi fick medskickat senast. Men de passade inte och det blev ju en schimsbricka istället som sagt. Vi tackade återigen över att vi blivit så otroligt nöjda med nya propellern och vi lovade att skicka dem ett vykort någonstans ifrån i framtiden.
 
Igår kväll fick vi besök från en man som heter Kees, det är han som har vår båtplats i vanliga fall men hans båt är uppe på land nu. Han hade många sjömanshistorier att berätta då han är en man med en massa erfarenhet. Han kommer från en riktig båtfararfamilj, han är tredje generationen pråmfarare. Som sexåring var han med om sin första förlisning, deras pråm sjönk på bara några minuter. Men familjen var luttrad och tog sig i säkerhet. Och pråmen bärgades senare. Han hann aldrig att bli rädd fast han bara var ett barn. Men det är så lite överlag i Holland, att man är rätt så chill med det här med båtar.
 
Kees var en man som tyckte mycket om whiskey…han var inte blyg att fråga om en påfyllning. Ha ha ha…han kröp upp i soffan i salongen ombord på Wilma och riktigt mös medan han berättade om sina bravader.
 
I morgonkväll är vi hembjudna till Kees och hans fru. Vi blir väldigt bortskämda av alla här runt omgivning. Alla är hjälpsamma och visar stor gästfrihet.
I morgon kväll slipper Styrman Pimpsten att laga mat. Lyxigt!
 
Skepp o Hoj!
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s