Trix och Fix i Dordrecht

Har vi inte alla små företeelser, guldkorn, som våra hjärtan klappar lite extra för. Att vakna på Wilma av solkatter i hyttaket är bland det mest rogivande som finns. Hur vattnet på utsidan får blänket i taket att dansa fram och tillbaka och dagen lovar sol och blå himmel. Och genom ventilen strömmar frisk morgonluft och man ligger kvar och bara njuter av stunden. Det är livskvalitet. 
 
 
Vi har nu letat reda på en byggfirma. Vi köpte eklister för att fixa till kabelkanalen i salongen medan vi ligger här i Dordrecht.
Vi har ingen bil men det går bra att frakta virke på en minicykel.
 
Och Kapten har arbetat med tätning av ventilerna, medan Helena skötte naglar och hår på bryggan. Nu är tånaglarna röda och fina.
Skönhetssalong för såväl Helena som Wilma. Wilma får fina täta ventiler.
 
Taket i främre helveteshålet är målat och klart, nu skruvas lite krokar och byglar upp där för att vi ska kunna förvara de saker som bor där. Allt har sin bestämda plats. Shipshape som det heter på sjömansspråk.
Tjoppe har målat och fixat belysning inne i främre helveteshålet.
Tjoppe i verkstan ombord, många projekt just nu.
Symaskinen fram, Helena lagar solskyddet som vi nu spänt upp över bommen och sittbrunnen. Så vi kan sitta och mysa när solen gassar för varmt.
 
Vi fixar och donar och livet är väl som vi bäst känner till det, vi arbetar med att skapa. Förbättrar, lagar och konstruerar nytt. Kreativiteten får flöda. Och det är så med långseglare, att man gör lite stopp här och där och att man inte alls seglar konstant. Väderförutsättningar, vila och vård av båt kräver sitt.
 
Och på kvällarna så sitter vi i sittbrunnen och njuter av kvällsolen.
Kapten Betong njuter av sommarkvällen i sittbrunnen.
 
Vi är mycket tillfreds med vår tillvaro.
 
Så lite en har men så gött en mår.
 
Skepp o Hoj!
 
 

2 reaktioner på ”Trix och Fix i Dordrecht

  1. ATT fixa naglar och fixa läkande vetiler är ett måste om man ska ut på dom stora vattnen.Jag blir så lycklig att ni har det bra och hoppas att framtiden ger er en lyckosam fortsam fantastiget liv. Med hopp att jag kan hjälpa ER den mån jag kan önskar jag Er en fin framtid.Kram på Er båda önskar FELIX

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s