Flytt av båt idag

 Efter regn kommer sol…oftast.

Sedan vi lämnade Sverige så har vi såväl haft sol som regn. Flera perioder har varit varma och soliga men däremellan har det bjudits på blandat väder, med en del regnskurar som följd. Igår hade vi vår första och hittills enda dag med enkom regn. Det regnade från morgonen ända till kvällen. Det är inte många dagar på ett år då det är idel regn, det brukar klarna upp efter en skur.

Men nu var det som det var. Och ni känner ju kapten vid det här laget, och vad han tycker om regn. Han HATAR regn. Men det blev en väldigt bra dag ändå till slut. Vi började städa och fixa, kolla upp saker som småkrånglat lite och planera för fortsatt resa. Vi trivs som fina fisken här i Dordrecht och vi har kollat upp lite hamnpriser längre ut åt kusten. För nu har vi snart gjort Holland och ska vidare söderut.

Det verkar som priserna ligger betydligt högre ute vid kusten än här inåt landet, ibland nästan uppåt det dubbla. Snart väntar havet. (Vi längtar så enormt mycket efter att få segla efter alla veckor med motorgång i kanalerna). Så vill vi se till att allt fungerar perfekt innan. Vi har fortfarande problem med att ett par ventiler läcker. Och ligger Wilma ner rejält på ena bogen så tar hon in vatten. Och då känner vi att vi vill fixa detta innan vi ska ut på det stora havet.

Så nu stod vi här i valet och kvalet. Ska vi stanna ett tag i Dordrecht och fixa saker, här där priserna är humana och allt finns att få tag på. Eller ska vi fortsätta ner till kusten och ta sakerna där, med sämre möjligheter såväl praktiskt som ekonomiskt. Vi pratade med hamnkaptenen här och jo, de kunde ordna en plats åt oss. Vi får ligga på en privat plats för reducerat pris. Perfekt!

Vi har därför bestämt att dra i handbromsen här i några veckor. Njuta av Dordrecht, de har lovat sol igen och fixa med båten lite. Vi passar på att göra lite smårenoveringar som aldrig blev klara innan vi stack. Vi vill lyfta på durkar och kolla att allt ser bra ut, även dyka och kolla status på skrov och propeller och skrubba lite om det behövs, se över motorn. Och som sagt så se till att alla ventiler är pott-täta och så ska vi måla taket inne i främre helveteshålet. När man ständigt är i rörelse så gör man inget större arbete, man tar bara det som kommer i ens väg. Det känns bra som sagt, att innan vi ger oss ut på havet att vi har gått igenom allt.

Så idag ska vi leta upp en båttillbehörsaffär som lär ligga halvvägs bort mot naturreservatet och vi ska flytta båten. Det är alltid lika intressant att ta reda på vart allt finns. Och allt tar längre tid än hemma därav. Vi är ju hänvisade till att gå, cykla eller ta buss när vi ska någonstans.

Men vi tar en sak i taget.

Skepp o Hoj!

 

2 reaktioner på ”Flytt av båt idag

 1. Hej på er.
  Äntligen kom det ordet jag väntat på istället för att ligga i hängmatta glida runt på stan.
  Kapten skall dyka kolla skovet och tvätta vattenlinjen.
  Det är riktiga takter så jobbar en sjö buse.

  Ha de bra
  Hälsningar Kenneth från Trelleborg (minicykeln)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s