Dordrecht

Dagens tur blev rätt kort. Nu ligger vi inne i centrala Dordrecht. Vi hann faktiskt segla en halvtimme. När vi la ut från den trånga trånga TRÅNGA hamnen i Alblasserdam så blåste det rejält. Det gick inte att vända upp Wilmas stäv mot färdriktningen på grund av vinden och trångt mellan båtarna. Så vi fick backa ut. Ca 250 meter i en smal smal SMAL kanal. Det gick bra att komma genom den lilla lilla LILLA bron som farbror broöppnare sett till att lyfta åt oss. Han fick vänta ett tag med andra ord. Och alla andra som stod och ville över den lilla bron med cykel eller bil. Men de var högst tålmodiga och såg våra manövreringsbekymmer. Vi börjar bli vana med publik.
 
Allt ifrån tre åskådare till tre hundra åskådare har vi nog upplevt våra bravader.
 
Nu ska vi upptäcka Dordrecht som lär vara en vacker stad med gammal bebyggelse. Vår dieselspis krånglar för andra gången på resan…vi mekar nog till den. Men vi tyckte därför att vi har anledning för att äta något ute på stan. Vi kan säkert hitta fina uteserveringar i den gamla bebyggelsen och njuta av solen. Som faktiskt skiner idag. De ska bli stabilare solväder framöver är utlovat. Men vi tar det som det kommer. Det går ingen nöd på oss. Tvärtom. Livet är rätt gött.
 
Nu är vi så långt hemifrån att folket vi springer på inte vet vilken flagg vi har. Nästan alla frågar om vi är från Danmark. Våra danska vänner berättade att de blir ibland mötta med frågan om de är från Sverige. Men vi ska nog inte klaga. Kolla bara på den lilla skillnaden mellan en holländsk och fransk flagga. Eller den tyska och den belgiska. På ett test skulle nog många svenskar missa några som man kan tycka är självklara.
 
Nu ska vi göra stan. Tja ba och hej då på ett tag.
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s