Från botten till toppen

Nu är vi i Leeuwarden strax söder om Dokkum. Vi hade tänkt att lägga till utanför staden men vi fick bottenkänning två gånger i leran. Inga problem, vi kom loss, men vi kände inte för att hoppa tre meter för att kunna komma iland med förtöjningar och annat. Därför fick vi fortsätta in till staden.
 
Här i Leeuwarden så hänger trädkronorna ut över vattnet, enormt vackert. Inte tänkte vi på att titta upp. Vissa delar av kajsidan var helt lediga, något som förvånade oss när vi kom hit rätt sent. Men så förstod vi varför.
 
Dessa platser är inte optimala för segelbåtar. Men med lite fantasi och positiv inställning så kan man göra en så kallad trädtilläggning. Gäller bara att se till att VHF-antenn och Windex går fria ovanför trädkronan.
För första gången hittills så har vi förtöjt inte bara i pollarna på båten utan även uppe i masten.
 
Nu ska vi dra vidare söderöver. Ska bli spännande att se vad nästa plats har att erbjuda, kanske nya överraskningar.
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s