Sneek

Nu är vi i Sneek. Vi försökte hitta en plats i Grou igår men det var knökfullt i hamnen. Grou verkade vara en liten sommarpärla såsom Smögen eller så. Istället gick vi förbi. Vi såg en liten annan hamn utanför men dit kom vi inte in. Vi plöjde lera en bit innan vi sög fast och vi fick backa ut igen. Därefter såg vi en sådan där hänga-upp-sig-plats där det fanns plats. Vi gick in med näbben men tre-fyra meter ifrån så sög det i kölen.
 
Det är med stor fascination som man tar sig igenom dessa kanaler. Helt klart behöver man ha en cool inställning så man tycker att det är ett äventyr.
 
Vi hittade till slut en hänga-upp-sig-plats precis innan Sneek. Där räckte djupet till och vi la oss i hängmattan och njöt i solen och på kvällen så grillade vi på bryggan. När vi låg där i hängmattan så seglade våra danska vänner förbi och vinkade. Vi har gjort mer eller mindre sällskap ända sedan Delfzijl och de har tagit ett par fina foton på oss som de mejlat över.
 
Idag på morgonen så gick vi den mycket korta biten från vår hänga-upp-sig-platsen in till centrala Sneek. Vi fanns oss en plats, klockan var halv tolv och det är lättare på förmiddagen att finna sig en bra plats. Nu ligger vi mellan broarna mitt i city.
 
Wilma i Holland.
Kaffedags för besättningen. Fotot är taget av våra danska vänner Erik och Christina.
Wilma på äventyr. Fotograf: besättningen på S/Y Skaer Silden
 
Här är vi nu, i Sneek.
 
Nu märks det tydligt att vi kommit in i semstertiden här i Holland. Det är många som vill uppleva sommaren från vattnet. Är det dessutom helg så är det extra trångt. Men det löser sig på något vis, det gör det alltid. Och vid någon tidpunkt så stänger broarna och då är det bara att hänga upp sig utanpå någon om man ännu inte funnit sig en plats.
 
Nu ska vi dricka kaffe i den sommarvärmen och titta båtlivet i kanalen.
 
Skepp o Hoj!
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s