Glädjefnatt hos Tyskarna

Skrivet strax före midnatt lördagen 2 juli.

Nu har slutsignalen i EM-matchen mellan Tyskland och Italien gått. Tyskland vann efter straffar. Och genast så tror man att tolvslaget på nyårsafton har inträtt mitt i sommaren. Tyskarna kör runt i sina bilar och tutar konstant och viftar med tyska flaggor. Och oanvändna nyårsraketerna som ännu gått att uppbringa efter nyårsskålen för ett halvår sedan skjuts nu av. Från balkongen ovanför oss så sköt de av en rackabajsare så att säga så Wilmas mast för ett tag doldes i krutrök. Hjärtat slog en volt.

För vår egen del som ju inte normalt är fotbollsintresserade så hade vi väl inget favoritlag. Men så tänkte vi, att kanske att folket är glada i morgon om de fick vinna. Med en förlust så skulle nog service och munterheten lysa med sin frånvaro.

Annars har dagen bjudit på både ris och ros. Vi har inte bara duckat för krutrök. Även blixtar. Under dagen har det åskat flertalet gånger. Det blinkade på duktigt ett tag och regnskurarna har avlöst varandra.

Vi hade igår börjat meka med vindgeneratorn. Som lever ett eget lustigt liv. Den snurrar och genererar ström. Ibland. När den själv känner. Fast oftast inte. En lynnig jäkel har det visat sig. Vi har felsökt i omgångar och inget hjälper, trots att vi gått igenom hela listan. Måste ligga i elektroniken på något sätt. Och där går man ju bet, ett kretskort som ingen förstår sig på återstår att undersöka. Så Kapten ledsnade lite och tyckte att vi kunde använda vindgeneratorn som bojsten eller ankare eller nåt. Eller skänka bort den till något barn som kan leka helikopter med den.

Ja och så hade vi fått rapport utifrån att vi inte syntes på AIS´en. Vi undersökte detta också. Jo vi får in andra båtar men tydligen så sänder vi inte ut längre. Vår AIS är en gammal sak men av bra modell. Men den tillverkas inte längre. Och vi har testat och undersökt även denna. Den skickar ut signaler ibland men inte så frekvent att den orkar uppge någon position. Gissa om kapten blev munter. Dessutom med ett spöregn utanför som inte ville upphöra.

Han cyklade bort till affären för att skaffa en ny antenn. Det är egentligen det enda som varit påverkat av väder och vind. Och med ny antenn och nya kablar så testade vi AIS´en. Tror ni det hjälpte? Not.

Nu är det ju rätt gamla ting båda sakerna så vi överväger att skaffa nytt och fräscht. De var inte installerade på Wilma när vi började renovera och vi trodde inte kanske att nåt av det skulle gå att använda. Vi kan ju inte ha saker som fungerar ibland. Det faller ju liksom när man inte kan lite på sin utrustning.

Till slut så klarnade det upp såväl på himlen som i huvudet på irriterad kapten. Vi gick en lång promenad och satte oss därefter på den där uteserveringen som vi har på två armslängder från Wilma. Det blev en öl och humöret kändes genast mer homogent med en lördagkväll. På avstånd såg vi blixtar som blinkade som lampor. Men vi klarade oss för stunden från ovädret.

Avslutningsvis blev det en gulaschgryta med lite ris och en grön sallad. Heminlagd gurka till det. Helena har haft långkok ombord i några dagar. Himmelskt gott och gryta passade busvädret. Och på det som sagt en fotbollsmatch som fått invånarna i staden Cuxhaven att bokstavligten explodera i lycka.

Så för er som följer oss via AIS så vet ni att den inte fungerar för tillfället. Vi lever och vi flyter. Iallafall nu för det är torrt i sängen som det känns där vi ligger just nu. Om vi nu inte blir träffade av någon torped eller bomb eller nåt som någon tysk firar av i glädjeruset och sänker oss. Tur att Wilma är byggt i betong.

Som en liten flytande bunker.

Kanske tur att vi inte syns på AIS.

Häpp!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s