Lågtrycken rullar in

I början när vi kom hit till Cuxhaven så hade vi många bra segeldagar att ge oss av på. Men vi hade beställt diverse saker till båten och var på så sätt i väntans tider. Och nu när detta är avklarat och vi försöker hitta lämplig dag att gå till Helgoland på så blåser det och regnar det mest hela tiden. Små korta uppehåll, men annars de klassiska brittiska lågtrycken som kommer ett efter ett. Idag blåser det 10-12 m/s i grundvind och vi såg att lördagen skulle bli ok. Men nu på morgonen så utlovas fortsatta vindar med mycket nederbörd. Måndag ser lite ljusare ut. Men som sagt, det ändras hela tiden och innan vi ger oss av får vi göra en sista koll på vädret.
 
Vi har fejat och fixat lite ombord. Lagat någon cykel också. Och vi har cyklat runt i stan och börjar känna oss som infödingar. Vi såg en yberbra butik avseende regnställ. Vi har bra ställ för mer kyliga dagar men inte lika bra ställ för varma regndagar. Men mycket verkar stängt här och vår regnställsbutik verkar stängd mest varje dag. Så det blir kanske inget införskaffat ändå. Vi har inte lust med en kofots-aktion mot butiken. Dock undrar man ju över butikens finanser. Med täta skurar så måste ju en butik med regnställ vara perfekt tidpunkt för öppethållande.
 
Men vi har det gott och idag ska vi smörja en bänkskiva ombord och fixa till nedgångsluckan som trögar. Och en dusch och lite bunkring av mat om det mot förmodan skulle bli avgång i morgon.
 
Vi tackar vår lyckliga stjärna att vi inte har någon tidspress alls. En sjöman kommer när han kan. Men nu börjar vi längta till Helgoland helt klart. Och ni vet ju Kaptens inställning till regn. Det är blött säger han. Och ja, inte kan man säga emot.
 
Skepp och Hoj!
 
 

2 reaktioner på ”Lågtrycken rullar in

  1. Hej på er! Marianne och jag är på väg ner i krokarna och sticker om ett par dagar. Vi har boendet med oss i form av en liten begagnad husbil. Är ni kvar i Cuxhaven? Kram från Knut och Marianne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s