Kielkanalen

Målet för dagen är att ta oss in i Kielkanalen. På bilden ovan så ser man hur slussområdet i Holtenau (Kiel) ser ut. Den övre slussen är den äldre och den nedre är den nyare. Den äldre är vikt för nöjesbåtarna. De där små rosa fyrkanterna längs med kanten är fritidsbåtar som hängt upp sig i väntan på att gå igenom slussen.  Är det inte alldeles för mycket trafik så tar man igenom alla båtar genom den nya (nedre) slussen och det ser ut som att de gör så i detta fall. Två segelbåtar är på väg mot slussen och den ena av de rosa pilarna till hör en svensk segelbåt kollade vi upp.
 
Nu ska vi fräscha upp oss med lite regler kring slussandet i Kielkanalen. Kapten har kanalintyg men det finns alltid en del säregna regler därtill. Och kunskap har ju aldrig gjort ont så säg.
 
Ska bli spännande. Men först ska vi lyckas snitsla oss ut genom alla segelbåtar i bukten.
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s