Kappseglingsveckan i Kiel

 
Vi tyckte väl att när vi försökte hitta en gästplats igår att det kändes grymt trångt överallt och hela bukten var full med små segeljollar. Tacka sjutton för det, en av världens största segelevent pågår just nu här med 5000 seglande män och kvinnor från 50 olika länder i 2000 stycken segelbåtar. Klasser som Laser, Flying Dutchman, 505 och 470 för att nämna några. Uppskattningsvis så har detta tilldragit sig 3,5 miljoner människor. Tala om festival-känsla.
Vi har sett svenska båtar, så givetvis håller vi tummarna för dem.
På en stor bildskärm i hamnen kan man följa tävlingarna.
 
Vi gick bort till den gamla olympiaarenan för segling (Olympiska spelen i segling avgjordes här år 1972). Där skulle hundratals båtar ner i vattnet och ut spottades små segel ett efter ett och som seglade ut i bukten. Det var häftigt att se.
Det är fullt av restauranger och events kring seglingarna.
Tjoppe hittade en food-truck med bara gin och tonic. Himmelriket för GT-älskaren. Nu tyckte vi det kändes lite tidigt på dagen men vi återkommer säkerligen, för visst ska Kapten få sig en GT när han fyller så säg.
 
Tävlingarna kommer att hålla på i en hel vecka så när vi sticker på måndag får vi hålla oss undan. Det vore synd om arrangörerna om de fick bryta en tävling för första gången på 133 år (ja så länge har tävlingen funnits) för att några galna svenskar i betongbåt kom och korsade tävlingsbanan.
 
Nu har vi en ny plats där vi kan ligga tryggt i dagarna två. Och hela tiden så har vi restauranger och event runt omkring. Enligt Hamnkaptenen så kommer det inte så många svenska båtar hit, trots att vi ligger i den nordligaste hamnen i Strande utanför Kiel. Men vi har fått fantastisk god service trots att allt är så hektiskt.
 
Nu ska vi skämma bort oss ordentligt här och fira Kapten med restaurangbesök både i kväll och i morgon. 
 
Skepp o Hoj!
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s