Strande – Kiel – Tyskland

Nu är vi i Tyskland, i Strande en bit från Kiel. Resan gick bra, men vinden var svag så det blev rätt mycket motorgång. Det var trångt trångt i hamnen, just ingen ledig plats kvar till oss (det finns två gästhamnar i Strande). Men ett par som lämnat sin plats för natten körde i kapp oss och ropade -Ni kan ta vår plats i natt! (Ja på engelska då, för vi hanterar inte tyska annat än några fraser). En perfekt plats. Därefter gick vi upp till hamnkaptenen som lös upp när han hörde att vi kom från Sverige. Han hade tillbringat en del tid hos en farbror i Landskrona och på Ven i sin ungdom (någon du känner André? Han hette möjligtvis Henrik Strömberg och jobbade som lots) Vi måste tyvärr flytta oss i morgon innan klockan 14 för båtägarna till vår plats kommer tillbaka då. Men vi ska hänga på låset på en annan plats, plats 613 och vi hoppas de lämnar platsen tillräckligt tidigt. Det finns inte så många gästhamnsplatser här, utan de flesta verkar dagssegla, så gott som alla platser är rödmarkerade. Men i övrigt så verkar alla mycket trevliga och vänliga och i synnerhet hamnkaptenen. Och vilka båtar, var och varannan är som en möbel. Fernissade och spegelblanka i tysk kvalitetsprecision. Hela bukten var dessutom full av små kappseglingsbåtar när vi kom inseglandes. En levande hamn.
 
I övrgit så hade vi blivit lovade ett par kannor med regn idag men solen skiner här och det kom två små stänk på vägen och i övrigt har vi haft bra väder. Och det mest sensationella, det nappade för kapten. Men mer om det i morgon.
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s