En riktig kalldusch

Ett kort inlägg. Vår duschlista behövs uppdateras. Lägg till Spodsbjerg. Här hamnade vi i moment 22 och fick oss en kalldusch rent bokstavligen.
 
I gästhamnen här så betalar man kontant. Hamnkontoret är bemannat 19.00-19.30. Kommer du före eller efter så går det att lägga i kontanter i ett kuvert med båtens namn i en brevlåda. För vår size överkomliga 145 Danska kronor. Ja försök få fram DEN exakta summan när man man kommer från Sverige där bankerna har kontantfobi. Tur att detta var vår sista hamn och inte den första vi kom till. Så vi fick ihop pengarna till första natten (klockan var åtta på kvällen när vi la till)
 
Således kom vi inte över någon kod till duschar eller internet. Men längre bort på vår brygga så låg en båt där några gubbar tjoade och vinkade glatt. Jo det är ju dom, konstaterade vi, båtgrannarna från Stubbeköping med fem glada danskar i sextioårsåldern. Vi frågade om koden till internet så den kom vi över. Men vi tänkte inte på duschkoden utan vi var rätt trötta och gick och la oss.
 
På morgonen när vi gick upp så hängde en slip på mantåget som hamnfogden hängd upp samt uppgift om inloggning till duscharna. Bra tänkte vi, det blir en dusch i kväll. Sen på dagen gick vi vår promenad där vi tittade på snoriga hundar och köpte jordgubbar. Vi bunkrade lite mat o köpte diesel till spisen (här kostar dieseln 9,70 i macken). Och genom vår inhandling så fick vi ihop kontanter till nästkommande natt i gästhamnen.
 
På kvällen så gick vi bort till duscharna, jorå koden fungerade. Vi tog varsitt duschbås, jäkligt schyssta och rymliga bås med egen toalett och allt. Och så MEN VAD I HELVETE.
 
För att få varmvatten så behövdes det danska mynt, 5 kr. Eller polett. Som köpes hos hamnfogden. Som är där 30 minuter om dagen. Vi var utan kontanter, de sista hade lämnats i kuvert till hamnfogden och resten hade vi satt sprätt på i affären då vi ändå ämnade avsegla från Danmark.
 
Skulle det bli en varm dusch samma dag så fick vi börja gå runt och försöka tigga till oss danska mynt från båtgrannarna.
 
Nu löste vi det. Helena tvättade håret i handfatet (ett handfat som var rätt så rymligt, fransyskor som seglar gillar att göra så är noterat från några tidigare hamnar). Sen blev det en kall dusch av resten av kroppen.
 
Tjoppe tog tjuren vid hornen och körde på rakt av med en iskall dusch. Nä det kom inget skrik från hans duschbås, däremot så gick det jäkligt fort undan. Lucky Luke låg i lä minst sagt.
 
Spodsbjerg – Danmark
 
Vattentemperatur: — (eller möjligtvis -1)
Vattentryck – 4
Miljö – 5
 
Ja rena blev vi iallafall vilket var det viktigaste men vi blev inte riktigt kloka på att ha både kod på dörren och sen poletter till varmduscharna. Det blev lite av Fort Nox. Då hade vi uppskattat att hamnhyran inkluderade detta och priset låg på mer växlingsvänliga 150 danska kronor och att varmvatten ingick. 
 
Vi skrattade gott åt det hela, vi blir inte upprörda alls men vi får ju givetvis ett diskussioneämne för stunden som går ut på -Hur tänkte de nu???.
 
Så något svala men dock rena så åt vi middag och städade undan och stuvad klart för att kunna avsegla mot Tyskland nästföljande morgon. 
 
Ja nu var Spodsbjergs tillagd till duschlistan. Glöm nu inte växla till er en dansk 5 krona om ni ska hit.
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s