Dans på farstukvisten

Lite varannandags väder råder det hos oss. En underbar lördag där vi båda fick chansen att arbeta utomhus. Och sjöboden blir så gullig och fin så Tjoppe tog tag i Helena ute på sjöbodens utedäck eller farstukvist om man så vill kalla det och började sjunga glatt ”det är dans på Brännö Brygga..” samtidigt som han svängde med sin Helena på ett hellre glatt än perfekt sätt. Någon hann att passera och drog upp smilbandet innan personen försvann bort längs med kajen. Själva blev vi smått imponerade av att det gick så bra att använda däcket till dans. Perfekt för två par. Eller en plats för en trubadur. Själva ytan är ju egentligen en del av rampen till handikapp-toaletten. Men har man ingen trafik av kissnödiga för stunden så kan man ju ha en multifunktion för själva däcket.
 
Här hände det, lördagsvalsen. Och på väggen hänger ett av våra fina gamla fiskenät som vi fått av vår trevliga vän ”Thomas the Pilot”. Än är det inte klart men visst ser man hur myyyysigt det blir. Kanske något att börja serietillverka och sälja. Nu kanske andra inte vill inhysa 80 procent toalettutrymme. Men sovloft och litet toalett och vardagsrum m pentry hade inte varit en omöjlighet. Och med denna lilla farstukvist. Han är rätt händig den där Tjoppe, men det har läsarna kanske redan anat..
 
Ingen ful fisk i nätet.
Från utsidan och på planket så ska det till en menytavla samt lite annat smått och gott.
En solig dag och Tjoppe njuter av vädret och helgpysslet.
 
Allt medan Helena håller på att betsa och fernissa de blivande menypärmarna.
Lite mörkare nyans med mahognybets. Ibland får man tillverka saker själv när man tycker att marknaden bara har att erbjuda dyrt o dåligt. Ingen annan kommer ju ha som vi kan vi lova.
Timmarna rusar iväg i övrigt och vi hoppas vi ska hinna sätta allt tills nyöppning…vi tar tillvara varje sekund (utom de stunderna vi står på farstukvisten och dansar vals vill säga).
 
 
 
 Skepp o skoj. 
 Tjoppe o Helena 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s