Ka Tjing

 

Vi fick bryta av för en dag, ärende i Göteborg kallade. Vi åkte skapligt och styrde norrut. Hemma väntade en leverans men byggkillarna bredvid oss hade lovat ta emot leveransen.

 
Väl uppe i Götet så klev vi in hos vår kassaapparatsleverantör. Kaffe och titt på vår lilla pärla. En enkel kassaapparat, två anledningar. Platsbrist och kostnad. Finns ingen anledning till att slänga ut pengarna på långa och dyra avtal för en verksamhet som till största del rullar sommarhalvåret.
 
Vi väntade på vår servicekille som skulle ge oss en genomgång på kassaapparaten. Under tiden så satt Helena och lekte lite, hittade funktioner och löste frågan om byte av kassarulle. Som gammal kassaräv så finns det kanske en udda läggning, glädjen i att sätta sig in i ny maskin för att kunna ta betalt.
 
Väl alla samlade så satte vi igång träningsläget och det tog åtta sekunder att förstå hur den fungerade. Till det fick vi lägga till lite annat, dagsavslut och korrigeringar och kortbetalning. Men utan någon större tid nedlagt på introduktion så packade vi ner allt och gick ut till bilen. Med vår kassaapparat och pinpad. Kändes lite stort på något vis.
 
Här har vi övat oss på att ta betalt för lite alkohol. Jäklar tänker nån vilka fantastiska priser de kommer att ha på restaurangbåten. Men ack så fel, vi hittade bara på att en öl kostar tio spänn. Men visst ser det trevligt ut med 40 kronor för ett glas vin, en fyra whiskey, ett glas öl och en cider.
 
Annars finns det ju en massa regler till sitt kassaregister, den är ju kopplad till en svart dosa där allt lagras för att Skatteverket ska kunna titta på dess innehåll. Och de gör de också, för de åker ut på enheterna och kollar att allt sköts enligt regelboken. På kvittot ska det stå företagsnamn och försäljningsställe, det ska stå organisationsnummer. Moms och kvittonummer, datum…you name it!
 
Väl ute i bilen så åkte vi till IKEA med en lång inköpslista, lite smått o gott till verksamheten som faktiskt var enklast att skaffa där. Men vi började hamna i tidsbrist så det gick fort i kurvorna genom varuhuset. Innan vi for till kassan så drog vi en tallrik köttbullar i restaurangen trots att det var köttbullar i ätit till middag dagen innan. Sen iväg genom kassan, fast inte vår egna denna gång – tyärr. Fast Tjoppe hade velat tagit med oss vår kortdragare för den är kopplad till vårt konto. Mycket roligare.
 
Stuva in allt i bilen, konstaterande om att vi inte fått med alla på listan. Och så färd söderöver igen. Kl sexton skulle vi vara på krögarträff på kommunen. Vi sladdade in en minut över, parkerade bilen full med IKEA och kassaapparat och gick på ett givande och trevligt möte där vi fick träffa polis, räddningstjänst, skatteverket och andra krögare med mera. Efter kaffe o bulle for vi ner till båten. Och där möttes vi av vår leverans som byggjobbarna hade tagit emot.
 
Bord o stolar till uteserveringen.
Ett bord. Hos oss. Vi har valt rätt stilrent och hållbart bord, vi tyckte det passade i vår miljö också.
 
Sen kom regnet och då gick vi in, lämnade möblemanget och gick in och packade upp kassaapparaten.
Vi lekte lite affär en stund, gisses så moget. Sa ”Ka Tjing” då kassaapparaten inte har någon ström än. Och glada var vi för allt fick plats perfekt på bardisken, trots brist på utrymme.
 
När vi ledsnat på kassan så gick vi till datorn och fortsatte att arbeta med administrativt. Vi skulle fixa middag också men vi var lite småsugna så vi drog fram en skål med kalla köttbullar som vi åt medan vi arbetade. Sen gav vi upp, klockan var halv tio. Då hade Helena hållit igång sedan två på natten med att arbeta. Så vi stöp i säng, utan en rejäl middag. Det blev ett konstigt dygn konstaterade vi.
 
Vi sammanfattade:
 
Middag på söndag, sent o vi var trötta: Köttbullar, tomater o lingon (ingen potatis, tiden o orken försvann)
Lunch måndag: Köttbullar, sås, potatis o lingon (På IKEA, så därför blev det väl potatis)
Middag måndag: Kalla köttbullar utan tillbehör ur en skål.
 
Det ser inget vidare ut med matsammanfattningen ovan. Men vi lovar att tänka mer på tallriksmodellen och allsidig kost närmaste dygnet. Och inga köttbullar – det lovar vi.
 
För fulla segel!
 
Tjoppe o Helena
 
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Ka Tjing

  1. Jisses vad det händer saker! Det är förstås mycket som skall göras nu innan öppningsdagen närmar sig, och det gör den ju med stormsteg. Snyggt kassakvitto och priser. Möblerna ser fina ut också.
    Jag ser fram emot när Ni öppnar. Ett bra namn på "krogen" också. Ni har tänkt på allt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s