På drift

Mirakelfiskaren har det gått att läsa om, en man som för tretton månader ska ha lämnat den mexikanska kusten för en fisketur tillsammans med en yngre man. Motorerna gick sönder och radiokommunikationen blev utslagen vid ett oväder och han började driva. Hans kompanjon dog efter fyra veckor för han ville inte äta råa fåglar. Och tiden gick, regnvatten, sköldpaddeblod och urin var vätskan han fick i sig och sen fångade han fåglar, fiskar och sköldpaddor för att kunna äta. Och efter drygt ett år på drift så nådde han en atoll nordost om Australien. Hans båt var illa medgången när han blev hittad, båten var full av havstulpaner och i båten låg sköldpadderester. Nu håller myndigheterna på att kolla upp hans historia, och den verkar stämma. Han har en familj som saknat honom i Mexiko och likaså den unga pojken som dog ska ha varit saknad efter en fisketur. Men det återstår en del frågetecken, dels är mannen i rätt god kondition förutom att han ser ut som ett troll i håret. Men man kanske har det rätt så bra när man lever på en sköldpaddekost och man får kanske slita hårt för att överleva, det blir ett dagligt träningspass att försöka fånga mat ute på öppet vatten. Rätt otroligt om det stämmer, människan är fantastisk på att överleva. Han lär ju inte ha brist på Omega 3 i alla fall.
 
Själva driver vi inte runt alls, snarare ligger båten bom fast i isen. Men med plusgrader under ett par dygn så börjar isen ge vika. Vi har haft några dagar med sol också så det har lockat fram vårkänslorna. Bygget består mest av ”inte bygge”, det sker lite stötvis då massa av annat står på agendan. Inte minst tillståndsförfarandet kräver mycket tid och jaga information och saker som behövs för verksamheten. Nu håller vi på att kolla upp Kassaregister. Jo man behöver en godkänd kassaapparat med en så kallad svart låda för att Skatteverket ska kunna se journalerna.  Nu finns det företag som arbetar med kassaregister och att serva och teckna avtal med företag. Och här misstänker vi en kartellbildning inom branschen. Lätt och praktiskt att hyra en kassaapparat, runt tusenlappen får man hyra den för. MEN sen ska de ha ett avtal som löper på 60 månader!! En kassaapparat som inte egentligen är något annat än en dator för 60.000 kronor. Inte klokt, och vad vet man vad man gör om fem år?! Det är därför man ideligen ser kassaapparater på blocket som säljs ut, andra stackare som velat avveckla men som sitter fjättrade i långa kontrakt. Nu letar vi efter något som ska passa oss, där vi inte låser oss vid vansinnigheter. Ting tar tid, det kräver sitt att stå på sig och gå i egna skor när man utforskar en bransch där man inte har någon större erfarenhet av. Och det tar tid att göra det på vårt vis. Men på något sätt ska det gå. Nu har vi ett uppslag som kan vara något att bygga på, vi hoppas det faller ut i belåtenhet. Annars får vi börja på ruta ett igen. Men hur som helst, så korkade är vi inte att vi hyr en pc för 60.000 kronor. Man slutar aldrig förvånas och vi vet inte vem som är mest korkad – företag som vill skriva sådana avtal där de vet att de kör fult spel, eller den som låter sig luras!?
Tyvärr är inte gamla hederliga kassaapparater giltiga längre, men det hade ju varit skönt om det så var.
 
Ibland blir man bara så papperstrött, byråkratiallergisk och regelrådvill att man undrar om man inte skulle ha det bättre i en liten fiskebåt på drift ute på stora havet. I alla fall bara för en dag.
 
På drift!
 
Tjoppe och Helena

2 reaktioner på ”På drift

  1. Kära barn. Ni börjar förstå vart sverige är på väg. Jag blir så trött att höra alla dessa byråkrater som ställer till ett helvete för företagsamma människor.Har jobbat i över 40 år som egenföretagare och aldrig fått någon hjälp.Måtte politiker byråkratiker kommuner och relisjösa knäppgökar hamna i vargarnas käftar.Hör av mig FELIX

    Gilla

  2. Ja du Felix, man slutar aldrig att förvånas. Det är länge sen vi la pennan åt sidan och idag är det bara internet – eller inte-not – som du säger =)Ta väl hand om dig. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s