En rolig misslyckad dag

Vi har fått ett hyggligt stort fartyg som granne. Ocean Surveyor, ett undersökningsfartyg som är byggd som en katamaran och som är tolv meter bred. Fartyget har utrustning för undersökning av havsbotten. Vår egen båt blev rätt så liten bakom den stora bjässen som dök upp.
 
Vår hamnvärd var ombord och tog några bilder, dels en på vår båt tagen från akterdäck på Ocean Surveyor.
 
Den stora flottan har nu samlat sig kring vår båt.
Säkert mycket intressant att ägna sig åt maringeologisk undersökning.
Finns mer att läsa här om någon vill; http://www.sgu.se/sgu/sv/geol_kartering/marin/fartyg_s.htm
 
Själva höll vi på med lite annat denna dagen. Tjoppe arbetade på att få igång hjälpkärran som nu är installerad medan Helena hade kontor att ägna sig åt. Vi hade dock bestämt att vi skulle ta lill-båten över till andra sidan där nybildade båtklubben Söderkaj numera huserar. Där finns det ett nyöppnat café och vi skulle ta oss en kopp. Vi var lite sugna på att komma ut på sjön och rätt trist väder har varat de senaste dagarna. Och vi slänger på oss flytvästarna och hoppar ner i den lilla båten och Tjoppe ska starta motorn.
 
Som inte vill, såklart. Många gånger försöker han få igång den, och senast dagen innan hade han startat den och då gick den klockrent. Vi började skratta, lite typiskt och komiskt. Någon missunnar mig en kopp kaffe gastade Helena. Tjoppe tittade på den gamla öststats-motorn av äldre modell. Öppnade motorkåpan och slängde upp en skruvmejsel ur fickan. Nya försök. Stendöd. På kajen hade några vänner kommit förbi, och muntert skratt uppstod. För situationen kändes lite typisk, nästan plockad från ett annat dike än Nissan. Syftar här på någon scen från Göta Kanal.
 
Helena hoppade ur båten, gick upp på kaj, in i båten och ska sätta på kaffe. Ja Kaffe hemma får duga. Hon kommer ut på däck igen och förkunnar -Kaffefiltrena är slut!
 
Till slut så löste hon det med kaffe och vi fick alla en mugg på kajen, inklusive vännerna som stod där. Och lagom till koppen var urdrucken så startade motorn.
 
Vi bestämde oss för en liten tur i alla fall, trots att behovet av kaffe nu hade avtagit. Med kom Konstruktören, vi åkte iväg och förbi S/V Ocean Surveyor och vidare längre ner i Nissan. Njöt av turen och när vi passerade Söderkaj så blickade vi upp mot caféet där. Jo visst var det öppet, men inte hade vi något behov att detta längre. Ungefär samtidigt hostade motorn till – och dog.
 
 
Konstruktören tog årorna, Tjoppe tog skruvmejseln och Helena skrattade. Bränsleslangen kaputt. Tjoppe nödlagade och vi kunde åka tillbaka. När vi passerade det stora undersökningsfartyget på nytt så var vi lite sugna på att åka under fartyget, som ju är en enorm katamaran. Men vi avstod frestelsen. Sen åkte vi mycket nära och tittade på deras lösning för hur de hängt upp sina ankare. Tjoppe ville studera närmare och när vi häckade där under ankaret guppandes i vår lilla båt så kom några ur besättningen ut. Vi pratade muntert och vi frågade lite om fartyget. Helena sa att vi hade just kvävt en impuls att åka in under båten och vi fick bekräftat att nog många tänkt så och till svar -man vet aldrig vad man kan få för dusch då?! De syftade på att de lägligt kunde tömma skittanken för att vara lite roliga tillbaka. Helena fick upp en inre scen i huvudet, hur lillbåten kommer under och intressant tar vi oss igenom tunneln, men plötsligt så kommer en tjock stråle med skitvatten  farande och fyller vår båt.
 
Tacksamma för att vi åkte runt båten och inte igenom den så pratade vi en liten stund till innan vi for tillbaka till vår båt. Rätt rolig dag – fast det inte blev för många rätt.
 
I övrigt var det tidig sänggång, vi hade haft gäster dagen innan och vi hade ätit och umgåtts under inmundigande av fisksoppa. På slutet var det bara Konstuktören och Tjoppe som satt kvar och långt in på småtimmarna så satt de och försökte lösa Nord-Korea-krisen. Och samtidigt tömde de baren på skvättar. De har försökt lösa krisen förut några gånger men Nord Korea är en hård nöt att knäcka. Så hård så Tjoppe nu behövde en tidig sänggång.
 
Sommaren är kort!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 

2 reaktioner på ”En rolig misslyckad dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s