Bilder som säger något

Här har vi samlat några bilder vi vill fundera närmare över, motiv som vi kanske kan tänkas vilja ha på väggarna ombord. Det är inte lätt att välja ut bland närmare 6000 bilder som tagits under åren. Så detta blogginlägg blir till för att vi ska diskutera kring motiven.
 
Vår pollare en vinterdag
 
Som gammal fiskebåt är motiv som denna alltid av intresse.
 
 
En suverän bild, självklar. Det är fendern och skrovsidan på systerfartyget Vrenen som tidigare i år höggs upp för den låg bortglömd och övergiven av sin ägare. En väldigt talande bild som vi gillar skarpt.
 
 
Rätt alldaglig bild. Vad som gör den förutom de två snygga människorna på bilden, är att vi har vår barndom bakom oss. Vaxholm, en vy som sitter inpräntad i hjärnstammen. Bakom oss hade Felix sitt Kapell-makeri och båttillbehörsbutik under vår uppväxt.

Ännu en bild som tillhör favoriterna. När vi kom till Falkenberg till varvet för att plasta vår båt så var bryggan inte den bästa. Den var så dålig så den blev bra. En hög och smal tavla med dessa gamla fårade bräder kan nog fånga betraktaren ett tag.
 
Vinterdag på kajen, på varje förtöjning vilar en massa snö. Rätt trevlig bild men här är vi osäkra. Den har inte blivit delete-ad än.
 
 
Ännu en fiskerelaterad bild.
 
 
Tre block från ett fartyg som besökt vår hamn. En härlig bild. Kanske för perfekt.
 
 
 
Denna bild pratar vi om ibland. När vi var på Malta så såg vi denna ytte-pytte-lilla båt som knappt rymde en vuxen person. Och sen namnet – Braveheart. Lite nyfikna är vi på hur bilden skulle se ut i svartvitt motiv.
Även denna är från en av våra semestrar.
 
Här har vi lite att fundera över. Kanske någon av våra läsare har något förslag på allt det bildmaterial vi har på bloggen. Vi får nog se över ett varv till.
 
Skepp o hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

5 reaktioner på ”Bilder som säger något

  1. Ja visst känns det avlägset och exotiskt med vinterbilder. Och visst finns det material för bknajadens hemsida.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s