Våra mattor

En båtgranne kom förbi och sa. -Jag fattar inte hur ni hinner. Nyss så hade ni slipat båten och så vände jag ryggen till och nu är den redan målad.
 
Japp, nu är utsidan målad två gånger, trots att det fallit regn varje dag. Det gäller att passa på och så kollar vi in lite radarbilder från dmi, danskarnas motsvarighet till smhi.
 
Medan vi stod där på flotten och målade så ringde det på Helenas mobil. Det var en servicechef på det företaget som byter våra mattor.
 
Vi har ju valt att betala för att få full service på våra mattor, de byts en gång i månaden och vi behöver inte bekymra oss om att tvätta dem. Vi bara drar över dem med dammsugaren någon gång i veckan. Vid varje mattbyte så har det spökat. Vi har fyra mattor, av lite varierade storlekar. Och när vi lämnat fyra stycken så har vi alltid bara fått tillbaka tre mattor. En stackars chaufför har sett frågande ut när vi frågat om den sista mattan. Han kör ju bara ut mattorna och han har ingenting att göra med att plocka dem. Och så har de fått leta upp matta fyra och komma med den någon dag senare, eller att vi varit utan den i en hel månad till nästa tillfälle. Nu hade vi ett nytt mattbyte. En vikarie ringde; -Hej, jag ska lämna mattor hos er. Var finns båten? Och så får man beskriva läget.
 
Det här med att hålla till på en båt när man beställer saker har sina sidor. Båten finns ju inte i lägenheten där företaget står skrivet. Och någon riktig adress hos båten finns inte heller, närmast är ju Strandgatan, men vi finns parallellt med Strandgatan. Och någon gata som heter Kajkanten finns inte. Ibland har vi tagit hjälp och lagt till information om närmaste företag som håller till i Tullhuset närmast oss. Med den effekten att de har fått våra beställda varor. En gång fick vi hämta en kyl i Tullhuset. Vi väntade och väntade på kylen och den kom aldrig. Och när vi ringde och frågade fick vi veta att den blivit levererad. Men vart? Inte lägenheten, inte båten, inte klubbhuset..och ingen hade skrivit under någon leverans. Men så stod den inne i Tullhuset där någon vänlig själ satt sin signatur. Man kan ana hur det gått till. -Hej, jag har en leverans till er, skriv på här på lappen. Och personen i fråga skriver under och får ett paket. Hur ofta tittar man på vem mottagaren egentligen är.
 
Nu guidade Helena denne mattbytar-kille som ringt så han kom till rätt båt. -Va, ska det vara fyra mattor?? Han såg förskräckt ut, och tittade i sina papper. Där står det tre stycken. På vår faktura står det fyra stycken och vi betalar för fyra stycken. Vi som haft detta strul i över ett år, var luttrade och räddade honom. – Vi vet att det inte är ditt fel, felet ligger någon annan stans, för så här blir det varje gång. Killen lyssnade och sa -jag ska kolla upp det. Sen när han lämnat sina tre mattor, och fått fyra stycken av oss så satte han sig i bilen och ringde.
 
När vi senare stod på flotten och målade blått så ringde denne service-chef. -Hej, jag har hittat felet. -Så bra, kontrade Helena. Killen fortsatte -Ja, du vet, ett litet administrativt fel som knappt märks annat än att det inte fungerar alls i praktiken, men nu är det avhjälpt. -Mmm, så bra, ja killen som var här ringde direkt och tog tag i problemet, en bra kille! (den andra som kör normalt är också mycket bra bör tilläggas). Detta blev servicechefen glad åt att höra och han avslutade -Och faktureringen av den fjärde mattan, eftersom det strulat från första början, vi hoppar den under ett halvårs tid som kompensation!
 
När Helena lagt på luren så säger hon till Tjoppe att det var en kille på sin rätta plats. Det ska bli spännande att se hur det fungerar till nästa mattbyte, men nu tror vi faktiskt att felet är avhjälpt.
 
Vi målar inte bara, utan vi fixar lite med annat med. En bättre bild på Byssanskylten.
Taklister..
List i baren..
Vänster sida om dörrposten har fått en stadig eklist som vi nu pluggat. Snart kan vi slipa ner pluggen och fernissa. Detaljer, detaljer..
 
Och vi är i slutfasen av vår hjälpkärre-installering.
Batteribanken byggs ut. De bor säkert i en plastad låda.
Hjälpkärran på plats. Snart kan vi ta den i bruk.
Och resten av tiden har vi ägnat åt lite filmtittande, fika, god mat och dryck, snack med vänner på kajen.. nu väntar en dag med att besöka det sista, hm menar senaste tillskottet i barnbarna-skaran. Och vi ska passera affären och inte köpa skruv, utan baby-kläder. Vi behöver nog kompass och karta för att hitta till en sån affär…*smile*.
 
Matta i pälsen!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En reaktion på ”Våra mattor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s