Pyssel ombord

Nu har vi lagt midsommarhelgen bakom oss. Fann ytterligare några kort som jag missat från midsommarafton, som var tagna efter mörkrets inbrott. Stämningen ombord blev väldigt mysig med skeppslyktorna och alla som satt och samtalade och umgicks till långt efter midnatt.
Nu har alla åkt och det blev fort som vanligt, bara Tjoppe och jag. Och Andy som kommer varje dag för att få lite frön.
Mätt och belåten.

 

Ännu en mingelbild ombord
Och när alla har gått så är det bara vi tre musketörer kvar, Tjoppe och Helena samt Kontruktören. Vi har städat upp efter sjöslaget och släckt ner. Och vi kryper upp i soffan med en kopp te och lyssnar på lite musik.
 
När vardagen återkom, och det gör den ju rätt fort i vårt liv. Så var vi på det igen..båtbygget. Vi är ju sådana att vi gärna går och pysslar lite. Sågar en list eller två, städar någonstans, målar en skvätt, bryter av för en fika eller åker och handlar någon skruv vi missat. Och så får dagen flyta på, utan egentligen några krav. Och när kvällen kommer så sitter det gott med lite god mat och välförtjänt vila. Vi har haft lite regn på dagarna senaste veckan men peppar-peppar så har solen tittat fram på kvällen och gett oss en underbar avslutning på dagarna. Och med facit så händer det ju ändå lite hela tiden, arbetet går framåt. Fast vi bara pysslar.
En skylt på Byssan-dörren som förkunnar just ”Byssan”.
 
Vi har slipat skrovet. Den som inte är beredd på att underhålla ska ha något annat än en båt.
Vi ruggar ytan för att få bra fäste på färgen. Vi lyckades tillslut undvika regnet medan vi slipade och vi höll span på himlen efter blå himmel för att kunna måla. Och nästa kväll efter ett par kannor från de vita tussarna så fick vi chansen. Himlen sprack upp och bjöd på sitt bästa väder. Vi solade oss glittret från vattnet och den stora gula som gick sin sista vers för dagen.
Vi gick ombord på Jenny II med färg, roller och en pall och så satte vi fart.
Tjoppe i målartagen och Helena är förste flott-skötare. Det strömmar bra i Nissan och det blir så jobbigt om flotten kommer förlångt ifrån båten. Den sticker direkt utan vår flott-karl Helena.
Nymålat, mycket blått!
Annat smått och gott.
Lister i och runt Byssan.
Helena rev ur vår blivande gästtoalett.
Den har fungerat som ett förråd. Nu tömdes den på innehåll, en del till tippen, en del baxades in i vårt nya förråd under däck och så kunde Helena torka ur.
En toalett och ett väldigt litet handfat ska här inrymmas med tiden.
Nu väntar vi på ytterligare en solig kväll då vi behöver stryka båten en andra gång. Typiskt svensk sommar så säg. Men definitivt bättre än den förra vi hade så vi klagar inte.
 
På böljan den blå!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 

En reaktion på ”Pyssel ombord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s