UppenBARelsen!

 

Nu har det gått några dagar sedan Tjoppes olyckshändelse..många tankar har passerat kring vad som hade hänt om inte Tjoppes räddare hade uppmärksammat hans rop. Vi känner stark ödmjukhet inför livet och en enorm tacksamhet till de fyra som bidrog till det lyckliga resultatet. Vi har fått tag på samtliga, och tackat dem med ett handslag. Men nu håller vi även på att klura på ett mer formellt sätt att tacka dem. Men det är svårt, som Tjoppe säger: -hur tackar man någon som räddat livet på en?? Och alla dessa fyra är alla enormt ödmjuka och är bara glada av vetskapen att de räddat en människa i nöd. Vi har även haft lite dialog med räddningstjänsten..som ju tillkallades och när Tjoppe tog sina steg upp för stegen så hörde han sirenerna. Vi har tackat dem för att de var så snabba..och hade Tjoppe nu inte lyckats ta sig upp för stegen av egen kraft, armar och ben var så gott som bortdomnade, så hade det enda hoppet stått till brandkår och ambulans.

 
I övrigt så mår vi bra..inte särskilt oroade för att det ska hända igen, trots att vi ju vistas vid båten dagligen och isen och kylan fortfarande blänger mot oss så fort vi tittar ut. Men med full rätt så önskar vi oss faktiskt isfritt och lite plusgrader nu – säkerheten går före ett vackert gnistrande vinterland.
 
Vi vill samtidigt passa på att tacka familj, vänner, bekanta och obekanta som hört av sig och frågat hur vi mår och som visat sin omtanke. Inte bara i Sverige utan även långväga ifrån. Tusen tack!
 
Själva tror vi att Tjoppes egna lugn även bidrog till att allt gick bra, helt beroende av andras hjälp, men aldrig panikslagen. När han landade i vattnet så sansade han sig först och funderade på vilka möjligheter han hade och han hängde sig i tampen för att hålla sig så stilla som möjligt för att hindra avkylningen så gott det gick. Och därefter ropade han på hjälp. Att han var väl orienterad kring kajen, är också viktigt, han var den som talade om för andra på vilket sätt han skulle räddas. Så kan vi bidra till något så skulle det nog vara att man alltid tittar lite extra kring i sin omgivning, nödutgångar, brandsläckare, räddningsstegar. Vet man sådant innan olyckan är framme så har man vunnit mycket.
 
När vi åkte till affären och handlade så fick vi syn på lokaltidningen, vi hoppade till lite då vi såg att nyheten tog upp den mesta platsen på förstasidan. Men nyheten var ju en glad sådan, och vi tycker om när glada nyheter får utrymme också. 
 
Ombord har vi byggt vidare..
 
Baren stod på dagordningen..
-Kan man få beställa en öl???
Vi börjar med frontstycket. Själva bardisken ska bli bredare och i ek och på insidan blir det beredningsbänk och hyllor. I samma stil som trappräcket.
Vädret var klart men kallt..Tjoppe fräser spår.
Det blir som ett stort pussel, med så få skruv som möjigt så gör vi hål för rostfria rör och fräser spår som vi kan skjuta ner skivorna i. Och som vanligt är inget rakt ombord, måtta och malla..sakta bygger vi ihop baren. Och när vi har alla delarna på plats, ja då ska vi plocka isär allt igen för att fräsa kanter och skruva ekplankorna i däcksgolvet.
 
Annat som hänt ombord är vår öppning till skylighten. Ett elektriskt ställdon skulle vi ha från början, men det fungerade inte som tänkt. Istället så blev det ett mycket gammalt ting..som suttit på ett annat fartyg tidigare. En del saker går knappt att få tag på längre. Men med vänner som tycker om att samla på saker så gör man ibland fynd. Detta är ett sådant.
Tjoppe har suttit i soffan om kvällarna och putsat för att få fram mässingsglansen på nytt.
 
I veckan hade vi även ett konstruktionsmöte kring köket..specialmåttade diskbänkar är på gång. Vi längtar efter att få tillbaka våra hemmafunktioner på nytt, som ordentlig matlagningsmöjlighet till exempel. Ibland tycker vi inte att det händer något..men tittar vi i backspegeln så inser vi att vi travar på rätt så bra trots allt. Ting tar tid!
 
Fart över grund!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s