Kram Wera

Vi har alltid för vana att spexa och ha lite roligt ihop. Men ibland glömmer man av det en aning..vintern och mörkret och lite för tight schema i livet gör att leklusten försvinner en aning. Nu tyckte Helena att det gått lite för lång tid utan ett roligt inslag. Tjoppe var hos sin äldste son så Helena drar på ett SMS till Tjoppe, från datorn.
 
– Tack för senast. Rosorna står än! Kram Wera.
 
Och så håller Helena tummarna för att Tjoppe inte ska känna igen datorns mobilnummer. Senare kommer Tjoppe hem..men han säger inget och så gör inte Helena. Tjoppe är av den naturen att han lätt glömmer att berätta en del roligt, om det hänt annat roligt efter det roliga. Med andra ord så får man först höra det senaste som hänt och resten kan nog falla i glömska eller inte te sig så viktigt längre.
 
Dagen därpå så passerar Helena blomsteraffären och köper ett vackert fång med mörkröda rosor. Och så skriver hon på kortet:
 
– Kram Wera
 
Och så lämnar Helena över buketten till Tjoppe hemma. Han öppnar och läser kortet och det går någon sekund så börjar han att gapskratta. Jodå, han hade fått SMS:et och han hade även visat sin son det. Och så hade han tänkt svara denna Wera, att det nog var någon annan som skulle ha tacket. Nu föll det ifrån och nu fick historien sitt svar. Och nu går vi båda och luktar och tittar på de vackra rosorna som Wera försett oss med. Ibland behövs inte så mycket för att förgylla vardagen.
 
Riktigt vackra rosor – från Wera!!
 
Dagen efter blomsteröverlämnandet så väntade en ledig dag ihop och då gjorde det vi ju så gärna helst gör..bygger lite båt. Vi vaknade upp till en fantastisk stilla morgon. Åt ägg och bacon och så drog vi några djupa andetag i det friska vädret som man kunde ana en gnutta vår i.
Godmorgon Halmstad! En trött sol försöker spricka igenom molntäcket och det lyckas riktigt bra till slut.
 
Åt andra vädersträcket så lyser solen mot husväggarna på det nya bostadsområdet.
Med pållaren i förgrunden och med husen bakom och ett stilla vatten så är det rätt så vackert även om det är i det närmaste en stadsmiljö som vi har vår båt i. På andra sidan Nissan så var det tidigare en gammal industri och med de nya husen som ju faktiskt är rätt så smakfulla även om husen är rätt så höga – så har det blivit ett lyft. Vad vi önskar oss nu är att på vår sida av Nissan (solsidan, den andra sidan har bara morgonsol) ska projekteras så vi får vackert promenadstråk med planteringar och bänkar att sitta på längs med kajen. Historiskt sätt så var hela hamnorådet i Halmstad stadens baksida, en tråkig och smutsig industri. På senare år har man börja vända staden mot vattnet och havet så som man gjort nästan överallt i hela världen. Så inom 5-10 år så tror och hoppas vi att vår båt kommer att vara omgiven av än vackrare närhet. Det gamla Tropikcentret/ fd Tullhuset där vår båt ligger vid håller på att renoveras på undervåningen och vi bidrar ju också till en upprustning så det händer lite redan nu.
Kanske någon på kommunen följer bloggen och kan lobba för en uppprustning!? Det är mycket uppskattat att promenera längs med kajen – även såhär års när vädret är fint.
Och så sprack det upp på himlen så solen kunde titta fram. Både vi och båten fick bada i solskenet en stund, vi vände ansikte upp mot skyn och den värmde. Snart har vi fågelkvitter här och båtarna börjar sjösättas och området fylls med liv och rörelse. Vi arbetade flitigt både ute med sågen och nere i salongen.
Ett skeppsbibliotek hör ju till och bakom soffan i salongen började vi skapa en bokhylla.
 
Inget är rakt ombord och vattenpasset kan man glömma för då ser allt helgalet ut. Vi valde att följa golvet och hyllans linjer och i övrigt måste ögat få säga sitt. Om man nu inte vill att folk ska dö av skratt förstås. Tjoppe håller här vattenpasset i våg och inte kan vi bygga så..! Sidan på bokhyllan hamnar i stället så som vi satt skivan.
Väggen bakom är välvd, hyllan smalnar av mot aktern och taket höjs mot fören till. Måtta och malla..spring 30 ggr över relingen mellan såg och salong. Men är det något vi kan så är det detta. Helenas kommentar var: -att bygga rakt som ska vara rätt är mycket lättare än snett som ska vara rätt, det blir lätt fel!
Hyllplanet ska in i spåret! Och tillslut fick vi dit stommen.
Nu ska hyllan fästas för sjögång, målas och prydas med eklister och tippskydd och sen så ska den fyllas med litteratur kring båtar .och världomseglingar medmera. Vi följer ju båten Mary af Rövarhamn på deras färd, om det kommer i bokform vet vi inte men då får vi kanske bygga ut bokhyllan en aning för det har blivit många inlägg på deras blogg såhär långt.
http://symary.com/ . Vi följer med spänning deras fortsatta äventyr och håller en plats ledig i bokhyllan lovar vi!
 
Ja en rätt så trevlig dag blev det denna soliga vinterdag. Vi njuter av att snön och isen är borta och innan vi la av för dagen så hörde vi en tidig vårfågel sjunga en kort serenad. Nu är snart våren här – vi är beredda – Tjoppe, Helena och Wera!
 
Ett liv utan böcker är som kärlek utan kyssar!
 
Tjoppe och Helena

4 reaktioner på ”Kram Wera

 1. Kära Sunshinare. Jag följer Er blogg nogrant,och beundrar ert arbete och uthållighet. Tänk om Tjoppes mamma kunde läsa vad Helena produserar i bild och skrift så skulle hon blivit mäkta imponerad.Copywrighter som hon var,och mycket duktig att skriva och berätta så produserade hon oxå mängder med skrivna dokument.Mycket är nu borta,så Helena gör en bok om båtbygget när det passar sig så att ingenting glöms bort. Kram till Er båda FELIX

  Gilla

 2. Hej vänner!
  Vilken underbar blogg Ni har!
  Jag blir glad av att läsa den.
  Ett jättefint arbete har ni gjort.
  Tack för att Ni delar med Er av erfarenheterna genom bilder och text.
  Jag förstod efter några besök på bloggen att jag faktiskt träffat Er.
  Var i Falkenberg och kollade en skuta som var till salu. Ni låg då på slipen och hade börjat att plasta. Mycket har hänt sedan dess, och det glädjer mycket att se att projektet inte avstannat utan är i ständigt "flyt". Hittade så småning om en skuta men avyttrade den efter bara något år och har letat på halvfart sedan dess. Nu på senhösten fann vi ett lämpligt objekt och önskar hämta idèr och inspiration från sidor som Er.
  Kan vi nå er på en e-post adress?
  Båt hälsningar från Rickard och Petra i Oxelösund

  Gilla

 3. Hej Rickard och Petra! Så kul att ni träffat oss och vår skuta..kommer ärligen inte riktigt ihåg er för det var många trevliga personer som kom förbi och pratade när vi låg på slipen. Kanske även att det finns några kopplingar till Oxelösund och Helena då hon bott i Trosa och Nyköping många år. Visst får ni gärna maila oss..helena.stalgren@telia.com. Vi hjälper gärna till med goda råd och utbyter gärna idéer. Skepp o Hoj! Tjoppe och Helena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s