Nytt År!

Vi har passerat över till ett nytt oskrivet år, alltid en lika skön känsla. Förra året var ett mycket bra år och vi siktar mot att fortsätta med en härlig motivation och energi för att närma oss färdigställande av renoveringen. Nyårskvällen firades tillsammans med konstruktören där vi avnjöt hummer och chablisvin till förrätt. Grillad lammfilé som legat i en ört- och vitlöksmarinad i över ett dygn och till detta rostade rotsaker med mejram, feta, rivet citronskal, vitlök, och honung. Till detta så slank det ner en trevlig Bourgogne, ett pinot noir-vin sådär trevligt kryddig men mjuk på samma gång. Natten blev lång, och vid tolvslaget så gick vi upp och såg fyrverkerierna på första parkett. Att bo mitt i Nissan måste vara Halmstads bästa plats för spektaklet.  Efter tolvslaget så gick vi ner i salongen igen och pratade om livet och framtiden, och Tjoppe och Konstruktören hjälptes flitigt åt att bygga på den kommande baksmällan. Och när vi väl bröt upp så baxades de stora männen ner i varsin binge, Tjoppe i sin säng och Kontruktören i den andra hytten som vi numera har döpt till ”fyllecellen”. Tjoppe hade tagit med sig hela världens vedträn i bingen så Helena la sig i soffan för att få en god natts sömn. Men vad gör man inte för en bättre nyårsfest ombord på M/S Sunshine!?
 
Ett riktigt snuskhummer månne?? Men god var den. Tjoppe sken med hela ansiktet i åsynen av krabaten på tallriken.
Gott!
 
Dagen efter började lite trevande. Men med kaffe och te avklarat och lite ägg till frukost så var vi åter på banan. Tjoppe ägnade sig åt lite elarbete ombord. Vår utebelysning hoppas vi kunna tända om kvällarna snart.
 
Fräsch Tjoppe på nyårsdagen!
 
I höstas så la ett lastfaryg till nere vid den stora hamnen, en holländsk familjeägdbåt som hade en underbar nattbelysning ombord – ett blått sken som båten badade i. Vi blev så glada av det vackra skenet så vi bestämde där och då att så vill vi också ha ombord. Tanken var att vi skulle varit klara innan nyåret..men huvudsaken är att vi hinner klart innan sommarljuset är här, så vi får använda utebelysningen flitigt fram tills dess.
 
 
Helena ägnade nyårsdagen åt att städa upp efter sjöslaget. Och därefter påbörjade hon arbetet med servicepärmen. Att sköta om båten börjar blir rätt mycket att hålla reda på. Och för att inte bara vi själva ska veta båtens funktioner så upprättar vi därför en pärm för allehanda praktisk information.
Försättsbladet..
 
Och till exempel bakom fliken ”vatten” så finns det bilder. Steg för steg vilka spakar och dyligt man ska använda för att fylla på färskvatten.
 
Det kommer ta sin tid att få ner båtens alla funktioner beskrivet i pärmen, men en början iallafall. Annat som hänt är att vi börjar bli klar med belysningen i salongen. En eklist ska på plats. Vi konstaterar att ljuset blev varmt och skönt i salongen och att rummet blev större när vi fick ljus uppe i taket. Vi ska ha dimmerfunktion på ledslingan..för vi vill ju kunna ha fler mysiga stunder ifall Konstruktören skulle göra oss sällskap fler gånger för att äta hummer och därefter sova ruset av sig i fyllecellen.
 
Varmt sken numera i salongen. Och i dagarna ska vi börja med bokhyllan. Ett skeppsbibliotek hör till ett fartyg!
 
Ja så såg vår övergång ut mellan 2012 och 2013. Inte illa..Tjoppes summering av Nyår var följande; -Undrar om det finns fler humrar kvar i affärerna, kanske på rea nu?! Vi får kanske ringa Konstruktören trots allt!
 
Gott Nytt År!
 
Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s