Ett byggande kan också bli vardag..

Det är inte varje dag man lyckas fånga solen såhär års. Det är mörkt när man åker och mörkt när man kommer hem. Men så lyckas man pricka in en ledig dag ihop med vackert väder. Det är fina färger om hösten, även då träden tappat det mesta av sina löv. Så här såg det ut en morgon när vi vaknade.
 
Varje molntuss speglade sig i vattnet, vi välkomnar det stilla vädret.
 
Inne på båten så har vi fernissat under veckan.
Helena är i farten..
 
Och nu är vi äntligen klara med fernissandet. Nu ska vi få till med bordsskivor och bordsben.
Fyra lager fernissa, vi tror vi är nöjda med det.
Och i byssan har vi lagt energin på ventilationen. Inte byssans ventilation utan själva båtens. Med luftspalter mellan varje spant där luften rör sig under durk och mellan skrov och beklädnad, där luften kommer in genom 20 talet ventilationsgaller i brädgången och ut genom taket i byssan. Från kölsvinet går ett rör upp genom golvet i köket och detta leds ut genom däckstaket och luften hålls i rörelse genom en fläkt som skapar undertryck i båten. Ventilationen har en hög prioritet ombord då vi plastat skrovet, då båten inte kan andas ”utåt” längre.
Tjoppe borrar hål i däckstaket. Som tur var gjorde regnet uppehåll just då.
Fläkt och kåpa som skyddar mot nederbörd avslöjar ventilationssystemet ombord.
Här kommer luften upp från kölsvinet och leds upp längs med väggen i köket.
Allt byggs in i en låda.
Som därefter har plastats och målats. Nu är det hållbart och stör inte kökets säkerhet och miljö.
 
Nu kan vi börja arbeta med ytskiktet på väggarna i byssan..nu när vi närmar oss fem års byggande (i december har vi haft båten i fem år) så är det med stor glädje som vi konstaterar att motivationen för bygget har aldrig varit större. Varje dag och varje stund vi får bygga så är det fantastiskt roligt och vi njuter av framstegen. Och ändå saknar vi kök nu sedan flera veckor tillbaka och det ligger en svag styréndoft över båten. Ett byggande kan också bli vardag och normalt läge, människan är otroligt anpassningsbar.
 
Rorsman har roligt!
 
Tjoppe och Helena
 
 

En reaktion på ”Ett byggande kan också bli vardag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s