Konstruktören och Herr Rostfritt

Ordet fernissa kommer från franskans vernis och betyder lack eller lasyr. Och det är för att skydda träet som man fernissar, men minst lika mycket för utseendet. När ytan blir blank och fin så njuter ögat rejält. Under veckan har vi just gjort det, fernissat..och inte är vi helt klara fast vi inte gjort så mycket annat. Den främre sittgruppen är klar och tacksamma blev ju vi på kuppen.
 
Det är ganska skönt att sitta på en fernissad yta, baken glider skönt på ytan.
 
Nedanför den första sittgruppen fören ifrån sett så kommer därefter nödutgång på babords sida, fast den är inte klassad som nödutgångsdörr utan som fönster på grund av dess ringa storlek. Liten och söt är den och nu har vi fixat lås.
 
Nu pryds dörren egentligen mest av en massa mässingsbrickor. För den ska ju bara användas i nödfall är det ju tänkt. Ingen ska kunna komma in utifrån, kan ju för övrigt vara lite knepigt utan handtag. Och från insidan så finns det bara en bricka och en plastkåpa. Men händer något plötsligt så är det ju bara att slå bort kåpan och vrida om vredet så kommer man ut. Tillåtna anledningar till att forcera dörren skulle kunna vara de tre B-na. Brand, Båtskräck och Blixtförälskelse, inget av de är att leka med.
Och så här ser utsidan ut. Schyssta och hjälpsamma är våra låskillar som ser till att vi får rätt grejjer.
Dörren är troligtvis den minsta i hela staden.
 
Och på styrbordssidan ser det ut så här nedanför främre sittgruppen.
Skorstensröret från kaminen går upp genom däcket och ut. Rätt dekorativt och lite värme sprider ju röret som bonus. Förutsatt att man eldar i kaminen förstås.
 
Under veckan har vi haft konstruktionsmöte. Helena kunde inte närvara, men Konstruktören var ombord tillsammans med Herr Rostfritt tillsammans med Tjoppe. Vi har haft en tanke kring våra bordsben och nu ville vi dryfta detta med expertrådet samt ta upp några andra frågor. Mötet kan inte ha varit så betungande och allvarligt blev Helenas summering när hon senare kom hem. Bullpapper och urdruckna kaffekoppar samt tillika en bortglömd punkt på agendan avslöjade den uppsluppna stämningen som varat under mötet. Vi är väldigt lyckligt lottade som har Konstruktören och Herr Rostfritt. Och bordsskivorna är på gång också. Det finns ju en poäng i att inte behöva ha tallriken i knät när man äter.
 
Och nu vet vi vem vår hemliga vedleverantör är. Våra föredetta verkstadsgrannar smög hit en kväll och lämnade en låda prima ved. Vi sprang på Vedleverantören på stad för någon dag sedan och då kom avslöjandet. Vi tackar så mycket.
 
Ja annars händer inte så mycket. Vi äter gott och för mycket om kvällarna fast flitens lampa lyser, ibland till ett gott glas vin. Ungefär som vi gjort de senaste fem åren. Häromkvällen blev det fisksoppa med lax, musslor och räkor och vitt vin från Österrike. Det är hårt att leva..
 
På kontrakurs!
 
Tjoppe och Helena
 
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s